Rekdal får hjelp av Drillo

Egil «Drillo» Olsen gjør comeback i Vålerenga som motivator for klubbens hardt pressede spillere.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har i løpet av hele sesongen brukt Drillo jevnlig som samtalepartner og rådgiver i forhold til sportslige problemstillinger. Samarbeidet har vært systematisk, men av uformell karakter. Nå henter Rekdal i tillegg inn Drillo som foredragsholder for spillerne sine.

- Han skulle egentlig stikke innom og prate med gutta på fredag før Molde-kampen. Men det fikk vi ikke til. Så nå prøver vi å få det til i løpet av uka før Stabæk-kampen lørdag, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Hva er det han konkret skal gjøre?

- Han skal prate med gutta en tre kvarters tid, fortelle litt om sine erfaringer, om hva som skal til for å prestere i den situasjonen vi er i nå. Det kan jo hende at folk utenfra kan nyansere en del ting rundt det spillerne går og tenker på.

- Ikke huba baluba

I hele år har Oslo-klubben brukt en rekke kjente idretts- og kulturpersonligheter som foredragsholdere som en del av den mentale treningen. Olympiatoppens Finn Aamodt, snowboardkjører Daniel Franck, formann i VIFs elitestyre Jo Bergsvand, tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv og standup-komiker Tommy Steine er blant dem som har forelest for VIF-gutta.

- Så det at Drillo kommer inn nå er egentlig bare en naturlig fortsettelse på det arbeidet vi har drevet med hele sesongen. Det er ikke snakk om noe krisepsykiatri-team som skal inn. Drillo skal inn og prate litt med spillerne. Det er ikke noe huba baluba i dette, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

Han har stor tro på at Drillo kan bidra positivt.

- Det er bare små detaljer som kan få ting til å løsne for oss nå. Det er ofte utrolig lite som skal til før det snur.

Kjetil Rekdal har også en meget god kjemi med sin gamle landslagssjef.

- Jeg og Drillo ser likt på utrolig mange ting. Egil har sett flere av kampene våre, og vi diskuterer ting som er bra, og ting som kan gjøres bedre.

- Stolthet

Men Rekdal er også krystallklar på at han sjøl sitter med mer enn nok egenskaper for å snu den vonde trenden for Vålerenga.

- Drillo skal ikke være med på treningsfeltet. Det er bare snakk om et foredrag i første omgang. Og det som gjør meg litt oppstemt er at humøret på treningen i går ikke var så dårlig, sier Rekdal.

Og utdyper:

- Min jobb blir å påvirke spillerne til å ta denne situasjonen like fornuftig som meg. Når det koker står jeg alltid over alle andre. Det har vært min store styrke gjennom mange år som spiller. Og jobben min blir å påvirke alle andre til å tenke likedan.

- Klarer jeg å overføre den ukuelige stoltheten og vinnerviljen min til spillerne, så skal vi greie dette.

- Har tillit

Rekdal har tatt avgjørelsen om å hente inn Drillo sammen med styret i Vålerenga.

- Vi søker hele tida etter de beste løsningene for laget. Og ingenting som kan styrke oss, skal være uprøvd. Det laget sliter med, ligger på det mentale planet. Hele Norge forteller spillerne at de ikke scorer mål. Da er det ikke rart man mangler selvtillit, sier formann i Vålerengas elitestyre Jo Bergsvand til Dagbladet.

- Har styret tillit til Kjetil Rekdal som trener?

- Hans stilling har ikke vært noe tema hos oss. Han har tillit, sier Bergsvand.

<B>NED I KJELLER'N:</B> VIF-trener Kjetil Rekdal etter ett av sesongens mange tap. Nå bruker han sin gamle sjef Egil «Drillo» Olsen som motivator og rådgiver.
<B>NY MOTIVATOR: </B> Egil «Drillo» Olsen skal inn for å prate med Vålerenga-spillerne før kampen mot Stabæk lørdag. Drillo har i hele år vært en nær samtalepartner og rådgiver for Kjetil Rekdal.