Rekdal får pepper av Leeds-fansen

Avskrev opprykkssjansene. I dag har de muligheten.

(Dagbladet.no): - Sjansene er vel cirka 10 prosent, anslo Leeds-supporter og tippeekspert Kjetil Rekdal overfor Dagbladet.no for snart to uker siden.

Uttalelsen falt etter at Leeds hadde tapt 1-2 hjemme i den første av to playoff-semifinaler mot Carlisle, og opprykksfinale på Wembley virket som en fjern drøm.

Men gjengen fra Yorkshire gjorde jobben på bortebane, vant 2-0 og spiller om opprykk til Championship i ettermiddag. Motstander er Doncaster - og denne gangen er Rekdal rausere i sine opprykksprognoser.

- Nå er vel sjansen oppe i 50 prosent. Jeg har fått høre det fra fans rundt om i landet etter den kommentaren om 10 prosent, at jeg er en pessimist. Men jeg har svart at jeg er klok av skade. Såpass mange ganger har de skuffet meg i avgjørende øyeblikk de siste årene, sier han til Dagbladet.no.

- Men folk sløser ikke dersom de tipper på Leeds-seier i dag?

- Det er så åpent som det kan bli. Leeds slo Doncaster 1-0 på bortebane, men tapte med samme sifre hjemme. Jeg krysser fingrene for Leeds for alt det er verdt. Det vil betyr enormt å komme en divisjon opp. Da får de en opptur, kan forsterke laget og kanskje ta steget rett opp i Premier League, tror han.

Tror Leeds kan greie to opprykk på rad

I går kvalifiserte Hull seg til den øverste divisjonen for første gang i klubbens historie. Om Bristol City hadde vunnet, ville det vært det andre opprykket på to år.

HER BLE FINALEHÅPET BERGET: Da Dougie Freedman reduserte til 1-2 fire minutter på overtid, ga han Leeds håp foran det vanskelige bortekampen mot Carlisle. Der vant hvittrøyene 2-0 - og i ettermiddag spiller de om opprykk til Championship på Wembley. Foto: ACTION IMAGES
HER BLE FINALEHÅPET BERGET: Da Dougie Freedman reduserte til 1-2 fire minutter på overtid, ga han Leeds håp foran det vanskelige bortekampen mot Carlisle. Der vant hvittrøyene 2-0 - og i ettermiddag spiller de om opprykk til Championship på Wembley. Foto: ACTION IMAGES Vis mer

Slikt styrker Rekdal i troen på at Leeds kan være tilbake i Premier League om ikke lenge. Men da må Doncaster slås i dag.

- Når Hull kan gå opp, kan Leeds også gjøre det. Derby rykket ned fra Premier League i år, men er ikke det helt store. Reading og Birmingham vil nok beholde lagene sine og er favoritter til å rykke opp, men bak der bør det være fullt mulig å havne.

- Er det så liten forskjell på League 1 og Championship, tror du?

- Det skal ikke være så mye vanskeligere for Leeds å henge med på øvre halvdel selv om de rykker opp i Championship. Det er mye større forskjell på Championship og Premier League. Dessuten vil Leeds slippe det voldsomme favorittstempelet, og møte lag som har større ambisjoner enn å unngå tap.

Enorm støtte

Over 35 000 Leeds-supportere vil sitte ringside i dag, når Leeds entrer Wembley for første gang på 12 år. Det kunne vært mange flere om det hadde vært billetter tilgjengelig.

Leeds-manager Gary McAllister er takknemlig for den enorme støtten hvittrøyene har fått denne sesongen.

- Fansen har vært strålende siden jeg kom hit, og jeg vet at de kommer i hopetall på søndag. Jeg vet at det har vært stor rift om billettene og at folk har gjort alt i sin makt for å få en, men vi vet at de vil være der. Og at de vil være utrolige, sier han til klubbens hjemmeside.

Rekdal får pepper av Leeds-fansen
Rekdal får pepper av Leeds-fansen
<B>LEVNET LEEDS SMÅ SJANSER:</B> Kjetil Rekdal har fått gjennomgå av Leeds-fans over hele landet etter sine dystre prognoser om opprykk etter første playoff-semi.