Rekdal får skryt i bundesligaen

Kjetil Rekdal havner på 42. plass, høyest av Hertha Berlins spillere, i det velrenommerte tidsskriftet Kickers kåring av bundesligas mest komplette fotballspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke utelukkende sportslige kvaliteter som er lagt til grunn. Spillerne er vurdert etter ti kriterier, deriblant «personlig utstråling». Stuttgarts bulgarske stjerne Krassimir Balakov gjør det aller best totalt.

På en skala fra 0 til 100 får han et snitt på 91,7 og henviser med det Leverkusens Ulf Kirsten og Bayern Münchens Oliver Kahn til de neste plassene.

Rekdals snitt er 79,4. Han får 90 i kategoriene «taktisk kyndighet», «profesjonell holdning» og «offentlig image». Lavest scorer han på «stabilitet» og «markedsverdi på sikt».

Man må langt ned på lista for å finne neste nordmann. Duisburg-keeper Thomas Gill er rangert på 156. plass med et snitt på 68,4. Han scorer høyt på god holdning og sportslig verdi for laget, men har ikke imponert juryen med verken utstråling eller spesielt godt image.

Werder Bremens Håvard Flo har ikke imponert særlig i det hele tatt. Han havner tredje sist av de 311 spillerne som er vurdert.

Mönchengladbachs Morten Pedersen og Leverkusens Bent Skammelsrud er ikke vurdert i den årlige kåringen, der Rune Bratseth endte på fjerdeplass i 1993.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer