Rekdal fikk over en halv million av Betsson

Hevder Aalesund var kjent med avtalen.

 PRESSEMELDING:  I en pressemelding forteller Kjetil Rekdal at han mottok over en halv million fra det utenlandske spillselskapet BetssonFoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PRESSEMELDING: I en pressemelding forteller Kjetil Rekdal at han mottok over en halv million fra det utenlandske spillselskapet BetssonFoto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(DAGBLADET): I en pressemelding i ettermiddag har Kjetil Rekdal kommet med uttalelse rundt sin avtale med det utenlandske spillselskapet Bettson.

For de leverte han tippetips under pseudonymet «Hroar», samtidig som han leverte til tips til TV 2.

- I perioden 2010 til 2012 leverte jeg innhold til en blogg med tippetips under pseudonymet «Hroar» for Betsson. For dette mottok jeg et honorar for hele perioden på 550 000 kroner. Som media tidligere har omtalt, var 200 000 kroner av disse honorar for 2012, skriver Rekdal i pressemeldingen.

Dagbladet møtte Rekdal på Gardermoen tidligere i dag. Da uttalte VIF-sjefen at det var en del ting han måtte sette seg inn før han kunne uttale seg.

I pressemeldingen hevder Rekdal at Aalesund-direktør Henrik Hoff har vært kjent med avtalen hele tiden.

- Dialogen mellom meg og Betsson ble startet opp våren 2010. Jeg, min kone og Tor Hogne Aarøy ble invitert med på en pokertur til Malta i slutten av november 2010. Denne turen ble klarert med Aalesund FK ved Henrik Hoff. Hoff ble også informert om at jeg leverte innhold til en Betsson-blogg under pseudonymet «Hroar», og at jeg ville motta honorar for dette. Det var helt greit for Hoff så lenge jeg ikke brukte mitt navn. Aalesund FK har siden november 2010 hele tiden vært kjent med mitt forhold til Betsson.

Egen avgjørelse
Rekdal forteller videre at familien ikke ble kjent med arbeidsforholdet før høsten 2012.

Han ser på saken som ferdig, men tar selvkritikk for at avtalen fant sted.

- I ettertid ser jeg at dette var en avtale som ikke burde vært inngått. Det beklager jeg, og det burde jeg ha forstått allerede i 2010.

I Vålerenga får Rekdal full støtte.

- Vi er blitt kjent med et forhold som Kjetil Rekdal har hatt med Betsson i perioden 2010-2012, før han ble Vålerenga-trener. Vi tar Kjetils redegjørelse til orientering, og vi er glad for at han sier at denne avtalen ikke burde ha vært inngått. Kjetil har vår fulle støtte slik han nå legger alle kortene åpent på bordet, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes til klubbens hjemmeside.