Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal fikk telefon fra Nordlie

- Det er trist, sier Nordlie om Rekdals avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjetil Rekdal og Tom Nordlie er kjent for å være som hund og katt i norsk toppfotball. De to ble bitre uvenner i 2001 da Nordlie fikk sparken i Vålerenga, og Rekdal overtok treneransvaret.

Det siste halve året har imidlertid forholdet bedret seg noe - og mandag kveld grep Nordlie telefonen og ringte Rekdal etter at han hadde annonsert sin avgang på en pressekonferanse i 19-tida.

- Det er trist. Jeg snakket akkurat med ham på telefonen. Jeg ringte ham, men konkret hva vi sa blir mellom oss. Jeg spurte ham litt om beslutninga, snakka litt om bransjen og fotball generelt. Det var en god prat, sier Nordlie til Dagbladet.no.

- Hva tenkte du da du fikk høre nyheten?

- At nå er det blitt for mange i kollokviegruppa, sier Nordlie med sitt sedvanlige glimt i øyet.

Vil ikke tenke på VIF

Han fikk som kjent sparken i Start nylig, men vil ikke snakke om muligheten for en retur til Oslo og Vålerenga.

- Jeg tenker ikke på VIF i det hele tatt. Jeg tenker på at sønnen min hadde sin første dag på skolen mandag, så det er andre ting som opptar meg. Men jeg gjør meg mine tanker og filosoferer, hvordan jeg kan bli enda bedre og hvilke krav jeg vil stille neste arbeidsgiver. Men VIF har jeg ikke tenkt på et sekund. Jeg er ikke i modus, sier Nordlie.

RINGTE REKDAL: Like etter at Kjetil Rekdal annonserte sin avgang i Vålerenga, fikk han en telefon fra sin tidligere erkerival og ex-Start-trener Tom Nordlie. Foto: Jan L. Dahl
RINGTE REKDAL: Like etter at Kjetil Rekdal annonserte sin avgang i Vålerenga, fikk han en telefon fra sin tidligere erkerival og ex-Start-trener Tom Nordlie. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

I løpet av noen uker er fire av norsk fotballs største trenerskikkelser borte. Først fikk altså Nordlie sparken i Start, så forsvant Per-Mathias Høgmo med depresjon og sykmelding, deretter fikk Ivar Morten Normark fyken i Tromsø før Kjetil Rekdal altså trakk seg mandag.

Etterlyser sportslig ledelse

Tom Nordlie er skremt over utviklinga.

- Det er trist når 4 trenere er ute av gamet i løpet av måned. Er det ikke plass til tydelige, krevende ledere? Blir det for ukomfortabelt? under Nordlie, og understreker at han er fullstendig klar over at Rekdal gikk frivillig.

- Det er snart på tide å se hva som blir gjort på ledersida, uten å kritisere noen i Start eller VIF. Klubbene er nødt til å ha en sportslig ledelse med enten trener- eller spillererfaring, og helst litt ledererfaring. I styrene bør det sitte minst én person med en viss fotballkompetanse, de andre kan gjerne være ledere fra næringslivet. Men det må være noen som kjenner pulsen på fotballivet. Det har de største klubbene, sier Nordlie.

Trenger mentor

Og har en innstendig bønn om at folk evner å se bak resultatet.

- Folk må bli dyktigere til det. Ja, vi lever av resultater, men lederstilen til Normark, Høgmo, Rekdal og meg selv er sikkert ganske lik når vi vinner som når vi taper. Kanskje enda dyktigere når vi taper.

image: Rekdal fikk telefon fra Nordlie

- Som trener har man ansvaret for å få maks ut av spillerne. Hvem har ansvaret for å få maks ut av treneren? Jeg tror trenerne trenger en mentor, en sterk sportslig leder i styret å lene seg på, som kan se prosessen, og ikke bare lese tabellen. Det kan mora di gjøre også, sier Nordlie til Dagbladet.no.

• Din mening: Er Tippeligaen fattigere uten Nordlie, Rekdal, Høgmo og Normark?