Rekdal flirer av egen uttalelse om å bli Solskjær-assistent

Vil ikke svare på om de har snakket om Villa-samarbeid.

ENESTE REKDAL VIL JOBBE MED: Aalesund-trener Kjetil Rekdal sier at Ole Gunnar Solskjær er den eneste han kunne vært assistenttrener under.  Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
ENESTE REKDAL VIL JOBBE MED: Aalesund-trener Kjetil Rekdal sier at Ole Gunnar Solskjær er den eneste han kunne vært assistenttrener under. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær er linket til Aston Villa - og Solskjærs venn og trenerkollega Kjetil Rekdal har tidligere sagt at den gamle United-spissen er den eneste han selv kunne vært assistenttrener under.

- Ingen andre i verden kunne fått meg til å bli assistenttrener enn Solskjær, men det er ikke dermed sagt at jeg tror dette blir aktuelt. Det er en vesentlig forskjell på det, sier Rekdal til Dagbladet.

- Hva om han ringer og spør deg?

- Ha-ha. Du har jo sett selv at han ønsker å ta med seg Richard Hartis og Mark Dempsey. Nei, vær så snill, ikke bland meg borti dette nå, sier Rekdal.

Kontakt året rundt
På spørsmål om han har hatt kontakt med Solskjær etter at linken til Aston Villa ble kjent, svarer Rekdal følgende:

- Alle vet at jeg og Ole er gode kompiser. Men jeg velger å ikke svare på om jeg har kontaktet han. Vi snakker sammen hele året, men velger å ikke gi noe svar på om vi har snakket sammen i det siste, sier Rekdal.

Om Solskjær forsvinner til Birmingham-klubben, vil ikke Rekdal lansere seg selv som en potensiell erstatter i Molde.

- Jeg har kontrakt med Aalesund og forholder meg 100 prosent lojal til den, sier Rekdal.

- Jeg kan ikke tenke på slike ting som trener. Jeg må jobbe med det jeg skal jobbe med, men noen ganger blir du satt i en vanskelig situasjon, slik som Ole Gunnar tydeligvis er i ferd med å bli. Men å bruke krefter på noe som ikke er reelt, det er bare tull, sier Rekdal.

PRESSEKONFERANSE: Molde-ledelsen og Ole Gunnar Solskjær (th) hadde lørdag en pressekonferanse for å fortelle om Aston Villa-interessen og at Solskjær fortsatt er Molde-trener.
Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Molde-ledelsen og Ole Gunnar Solskjær (th) hadde lørdag en pressekonferanse for å fortelle om Aston Villa-interessen og at Solskjær fortsatt er Molde-trener. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix Vis mer

Til Dagbladet sier Aafk-trener Rekdal at han er overrasket over bråket i Molde.

- Jeg er overrasket over dimensjonen bråket i Molde har fått. Det mener jeg er veldig synd. Jeg aner ikke hva som er bakgrunnen for det som nå utspiller seg. Eller hvorfor det har endt som det har. Sjøl om Molde er en konkurrent for oss er det en god rival og nabo vi ønsker alt godt, sier Rekdal.

Ville snakket med sjefen
Rekdal ser derimot ikke for seg å forsvinne fra Ålesund med det aller første.

- Om Aalesund vil ha meg ut av dørene, regner jeg med at Henrik Hoff kommer og sier det til meg. Skulle jeg få et tilbud som er såpass bra fra en eller annen klubb som det frister å snakke med, går jeg til Henrik Hoff og prater med han om det er aktuelt å åpne en diskusjon eller ikke, sier han.

- Fotballen er veldig kompleks, spillere og trenere kommer og går. Det er en bransje med tøffe diskusjoner og uenighet kan oppstå. Tøffe ord kan falle, noe jeg har vært med på selv i form av både ha tatt i mot og gitt.