Rekdal forventer mer av Vålerengas tenåringer

Vil se dem blø for Enga.

STILLER KRAV: Sogndal tok tidlig ledelsen, men VIF reiste seg. Ghayas Zahid og Hannu Patronen (selvmål) fikset seier mot Sogndal. Nå vil Kjetil Rekdal fullføre sesongen med stil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
STILLER KRAV: Sogndal tok tidlig ledelsen, men VIF reiste seg. Ghayas Zahid og Hannu Patronen (selvmål) fikset seier mot Sogndal. Nå vil Kjetil Rekdal fullføre sesongen med stil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Vålerenga - Sogndal 2-1 (1-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): «Vålerenga skal bli et lag på øvre halvdel - en gang i framtida» var det nærmeste vi kom en programerklæring da vi snakket med trener Kjetil Rekdal i mars. Du selger ikke sesonghefter på sånt.

Men med søndagens fortjente 2-1-seier mot Sogndal ligner Vålerenga et topp 5-lag igjen.

- Jeg liker å dele opp sesongen i to runder, forklarer Rekdal overfor Dagbladet.

- Og i den første runden, altså på de første 15 kampene, tok vi 24 poeng. Etter det har vi tatt 15. Klarer vi å vinne to av de siste fire, så er vi på 21 i høstrunden, og da er ikke poengforskjellen så stor opp til den vårsesongen vi fikk så mye skryt for.

Rovdrift på Örn'en Uansett sluttsum vil Vålerenga-året 2014 bli husket for konkurstrusler, redningsaksjoner og en islandsk toppscorer som Rekdal nå innrømmer at det har vært drevet rovdrift på. Mot Sogndal gikk Vidar Örn Kjartansson målløs av banen for tredje gang på rad.

Rekdal savner at flere melder seg på:

- Jeg ser at vi er for få. Vi har for lite konkurranse. Da må en del gå i kjelleren uke etter uke. Den som har taklet det best i det siste er jo Christian (Grindheim). Han leverer den ene gode kampen etter den andre, mens andre har en formkurve som har gått ned. Det går litt på erfaring og sånne ting, forteller Rekdal.

- Når forventningene stiger er det en del annet sidefokus som kommer veltende inn over oss. Vi startet sesongen med nesten 50 prosent tenåringer. De har ikke klart å ta det steget jeg håpet de skulle gjøre.

Forventer mer av de unge Rekdal fortsetter:

- Ghayas (Zahid - VIFs første målscorer mot Sogndal) har gjort det, men det er noen av de andre som ikke har klart det. De har vist seg fram litt, men ikke nok. Jeg vet det er noen som har etterlyst at vi skulle ha spilt med flere unge, men de må vise seg fram på trening - og i de kampene hvor de får sjansen.

Rekdal er klar i kravene til sine yngste:

- Jeg forventer mer av dem. Når du får sjansen, må du gjerne mislykkes. Men du må virkelig blø, og stå på for å få en sjanse til. Det har jeg savnet litt med ungguttene, og jeg har prøvd å lære dem det.

Hva så med den økonomiske situasjonen i klubben? Den ser langt bedre ut enn tidligere i år, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes:

- Ja, det gjør den. Det er det ingen tvil om. Likevel: Det blir en tøff økonomisk kamp ut hele 2015.