Rekdal fra Bundesliga til bondeliga

Kjetil Rekdal blir heretter ikke bare en profil i den tyske Bundesligaen. Nå skal han også representere bondeligaen. Norges Bondelag vil bruke den kjente fotballspilleren i arbeidet for å bedre bygde-Norges og bøndenes hverdag.

Generalsekretær Harald Milli i Norges Bondelag var selv på plass på Kjetil Rekdals odelsgård 'Myra' på Rekdal i Romsdal lørdag. Han kunne fortelle at Kjetil skal være profilen under 'Åpen gård'-kampanjen senere i år.

Hemmelig

Hva avtalen koster ønsker ingen av partene å si noe om. Her var tausheten like rungende som i et norsk klubbskifte. Milli har tro på denne nye måten å fokusere på bøndenes hverdag på.

- Det vil styrke selvfølelsen hos bøndene at Kjetil Rekdal nå er med på 'bondelaget', sa han på pressekonferansen som på grunn av regnvær og kulde ble holdt innendørs i produksjonslokalene til Møretank, en bedrift som Kjetil Rekdals far driver.

Kjetil Rekdal er selv oppvokst på gård og har hatt et forhold til gårdsdrift i hele oppveksten. Han utelukker ikke at han vil bli bonde når proffkarrieren engang tar slutt.

Blir glad

- Jeg synes det er

viktig å ta vare på bygdene i Norge og få litt blest omkring dette. Derfor er jeg med på denne kampanjen, sier Kjetil.

Han forteller at sønnen Niklas (3) blir veldig glad hver gang de skal til Rekdal. Barn trives med dyr, og på gården er det både sauer og hester.

De fleste gode fotballspillerne i Norge kommer også fra bygde-Norge, ifølge Rekdal. Mange av dem er flasket opp med hardt arbeid, som fotballen senere har nytt godt av. Når butikker og postkontor legges ned, og bygdene etterhvert avfolkes - rammer det

også fotballen, mener han.

Drakt nr.10

Bondelaget hadde arrangert en test i traktorkjøring, lemping av stein, foring av kopplam og grasslåing med ljå, og Kjetil viste at han var en kløpper også i bondens

antrekk.

Noen av journalistene som kom langveisfra til en pressekonferanse som ifølge innkallingen skulle romme en nyhet fra 'Bundesligaen' følte seg snytt, men i ermet hadde Rekdal en slik nyhet også - om enn ikke så stor:

Han kunne fortelle at striden mellom han selv og Hertha Berlins nye spiller Darius Wosz om drakt nr. 10 er endelig avgjort. Kjetil Rekdal beholder drakten, til tross for at Wosz satte som betingelse at han selv skulle ha drakt nr. 10 for å gå til Hertha.

- Wosz kommer, men drakt nr. 10 beholder jeg, sa Rekdal.

(NTB)

SKIFTER BEITE: Kjetil Rekdal går fra Bundesliga til Norges Bondelag.