Rekdal frister spissjuvel med United-kamp

Vålerenga ønsker seg den talentfulle Tønsberg-spissen Espen Næss Lund (17). Spilletid mot Manchester United under Norway Cup er noe av det klubben lokker med. Og det frister Arsenal-supporteren.

Å få spille en kamp med stjerner som David Beckham, Juan Sebastian Versn og Ole Gunnar Solskjær er mange unggutters drøm. Espen Næss Lund legger heller ikke skjul på at han har lyst.

- Selv om jeg liker Arsenal, så sier jeg ikke nei takk hvis alt går i orden, sier han.

Kan ødelegge

Det som kan ødelegge for drømmekampen, er at FK Tønsberg har seriekamp dagen etter.

- Det er klubben som bestemmer, og jeg avventer til de tar en avgjørelse. Hvis de mener jeg ikke kan spille på Ullevaal, aksepterer jeg det, sier han.

Stortalentet var ønsket av en rekke toppklubber i fjor høst, deriblant Vålerenga og Rosenborg. Da valgte unggutten å bli i FK Tønsberg.

- Målet mitt er å spille i Tippeligaen, og aller helst vil jeg bli utenlandsproff. Men jeg har ikke noe hastverk, akkurat nå trives jeg godt her i Tønsberg.

RBK har invitert Espen på et treningsopphold. Det kan finne sted i løpet av kort tid.

- Etter dagens seriekamp er det ferie, og da ville det passet bra. Men foreløpig ligger avgjørelsen hos klubben. Jeg har veldig lyst til å prøve meg mot de aller beste, og dette vil være en ypperlig mulighet til det.

- Hva sier kameratene om at du er så ettertraktet?

- He-he, jeg har ikke snakket med så mange, men de synes det er litt kult, sier Espen.

Næss Lund er fast inventar i U- 17-landslagstroppen. Han ble også tatt ut til U- 18-samling tidligere i sommer, men da måtte han trekke seg på grunn av overtråkk. Lørdag spilte han sin første kamp siden skaden (3- 0 mot Frigg), og scoret ett mål på de 55 minuttene han var innpå.

- Jeg blir bare bedre og bedre i beinet, og håper jeg snart kan holde en hel kamp, sier unggutten.

- VIF godt nok

Kjetil Rekdal mener at VIFs status i seg selv bør være nok til å lokke gode spillere til klubben.

- Hvis vi ikke klarer å overbevise talenter om at Vålerenga er den riktige klubben uten å friste med Manchester United, er det noe som er alvorlig galt. Både sportslige utfordringer og økonomi bør være gode nok grunner, mener Rekdal.

Han bekrefter imidlertid at det er store muligheter for at Næss Lund kan få prøve seg mot United, hvis han og Tønsberg vil.

Selv har han ikke sett 17-åringen i aksjon, men rapportene sier han er blant de beste unge spissene i Norge.

ETTERTRAKTET: Espen Næss Lund blir regnet som et av Norges største spisstalenter. Nå håper Vålerenga å få unggutten på kroken.