Rekdal fritatt som Start-trener: - Sjokkert

Start har opprettet en personalsak mot Kjetil Rekdal, men kan ikke si noe om hva den går ut på.

FRISTILT: Start har opprettet sak mot Kjetil Rekdal. 50-åringen er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben. Video: NRK Vis mer Vis mer

Start-trener Kjetil Rekdal (50) er «sjokkert» og «overrasket» over at han er fritatt fra sine arbeidsoppgaver i Kristiansand-klubben.

Det skriver treneren i en pressemelding, som gikk ut omtrent samtidig som Start holdt en pressekonferanse.

Der forklarte klubben at Rekdal, på ubestemt tid, er fritatt fra sine arbeidsoppgaver som følge av en personalsak mot ham. Klubben ønsker ikke å gå nærmere inn på verken når eller hva personalsaken går ut på.

- Lyn fra klar himmel

Kjetil Rekdal hevder at han ikke hadde hørt noe om den interne klubbprosessen før i dag.

- Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg fram til klubben i dag publiserte sin pressemelding, skriver Rekdal i en pressemelding.

Rekdal skal ikke lede klubben mens personalsaken pågår. Hvorvidt klubben holder mulighetene åpne for å kunne returnere, ønsket ikke styreleder i IK Start, Monica Grimstad, å svare på etter dagens pressekonferanse i Kristiansand.

Lite å si

Det var i det hele tatt lite styreleder Grimstad i IK Start og styreleder Christopher Langeland i Start en Drøm kunne si under dagens seanse.

Etter å ha lest opp pressemeldingen klubben sendte ut til norske medier tidligere i dag, var pressekonferansen over.

NRK forsøkte å få svar fra både Langeland og Grimstad om hvorfor og når avgjørelsen ble tatt. Svaret var det samme: Det kunne de ikke si.

- Det var det eneste riktig å gjøre, sa imidlertid Grimstad.

- Klager fra støtteapparatet

Fædrelandsvennen erfarer at saken omhandler Rekdals fokus de siste månedene og at det skal ha kommet klager fra støtteapparatet til ledelsen etter oppholdet på Marbella.

Kai Rune Karlsen i supporterklubben Tigerberget er meget overrasket over nyheten.

- Jeg er i sjokk og er veldig spent på hva som kommer fram på pressekonferansen. Men når det går til det skrittet at de oppretter personalsak to dager før serieåpning så virker det jo som det er noe dramatisk vi ikke har fått innblikk i, sier Karlsen til VG og fortsetter:

- Vi er vant med dramatikk i Start, og det er nesten ingenting som overrasker, men nå ble jeg overrasket.

Trenerendringer

Start har gjort flere trenerendringer siden investorgruppen «Start En Drøm AS» sprøytet penger inn i klubben i 2017. Steinar Pedersen fikk sparken selv om han hadde sikret opprykk til eliteserien samme år.

Erstatteren Mark Dempsey måtte takke for seg etter en svak vårsesong i fjor og ble erstattet av Rekdal. Tross bedringer i resultatene klarte klubben ikke å berge plassen.

Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede 1.-divisjonsklubben i tiden framover. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå som en del av teamet rundt A-laget.

Nyheten kommer to dager før Start serieåpner hjemme mot Aalesund. Klubben rykket ned fra Eliteserien forrige sesong.

Dagbladet oppdaterer saken.