Rekdal gir ikke opp drømmen om Europa-spill

- Vi kan ta 12 poeng til.

Glimt - Vålerenga 1-1 (0-0)

BODØ (Dagbladet): - Vi kan ta 12 poeng til. Og møter to av våre konkurrenter, Odd og Strømsgodset, i de to siste kampene. Så håpet lever. Men jeg er irritert over at vi har kastet bort seieren i to kamper på rad, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet i går kveld.

Fire tapte poeng Rekdal mener Vålerenga burde og skulle ha slått både Start og Glimt. Men begge kamper endte 1-1, og dermed står Enga bokført med 41 poeng i stedet for 45, fire runder før slutt.

 De poengene kan bli utslagsgivende i forhold til fjerdeplassen i Tippeligaen, som er den siste plasseringen som kan gi spill i Europa neste sesong.

 - Forrige helg tapte vi to poeng da Start-keeper Håkon Opdahl scora fra midtbanen. I kveld tapte vi to nye poeng da vi lot Glimt score på en kontring etter at vi selv hadde ballen og var på vei framover. Ekstra bittert er det at Glimt scorer på den ene av sine to sjanser, sa Rekdal.

 Som ikke la skjul på at Deshorn Brown var i klar offsideposisjon da Robert Lundstrøm lappet til fra 30 meter, og Brown scoret da ballen kom ut fra tverliggeren.

 - Poenget mitt er at vi brente mange sjanser og sånn sett fortjente seieren, sier Rekdal.

Fornøyd tross alt Enga-treneren så mye bra på Aspmyra:

 - Vi gjør en sterk bortekamp mot et sterkt hjemmelag.

 - Hva tenker du om fortsettelsen?

 - Vi er motivert for å ta 12 poeng til. Dersom vi slår Sarpsborg og Haugesund kan vi kanskje sette press på Odd og Strømsgodset. Uansett kommer vi til å gjøre en bedre sesong enn i fjor (6. plass med 42 poeng), og må bygge videre på det. 

 - Trond Olsen scorer mot dere i sin fjerde kamp på rad. Hva tenker du om det?

 - At Trond Olsen er en god spiller som alltid lurer på offsidegrensa. Frem til han løp fra oss og satte inn 1-1, hadde han vært usynlig. Det er sånn han er - vanskelig å gardere seg mot, sa Rekdal.

Lynving i farta Glimts lynving mente sjøl at det ligger litt psykologi i statistikk:

 - Kanskje er Vålerenga er litt for oppmerksom på at jeg ofte scorer mot dem. Og så binder de seg litt.

 - 11 mål så langt i år. Fornøyd?

 - Ikke helt. Jeg er fortsatt forbannet over sjansen jeg brente på stillinga 0-0 mot Strømsgodset forrige helg. Jeg var forbi keeper og alt. Sånt skal ikke skje, sa venstrefot-spesialisten Olsen, som med høyra kan ha senket Vålerengas Europa-håp 12 minutter før slutt.

 Glimt klarte ikke sin sjuende strake hjemmeseier, og ligger nå trygt oig kjedelig midt på tabellen.

 - Hva er målet for neste sesong, når Glimt fyller 100 år?

 - Vi håper selvfølgelig å ta et steg eller to lengre opp.

 - Og du selv, i EM-sesongen 2016?

 - Jeg håper at jeg kan banke på døra til en eventuell EM-tropp. Så får det bli opp til Høgmo om han vil åpne, sa 31-åringen.

DRØMMER OM EUROPA: Kjetil Rekdal mener det forsatt er realistisk at Vålerenga kan kapre en plass som gir Europa-spill til neste år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DRØMMER OM EUROPA: Kjetil Rekdal mener det forsatt er realistisk at Vålerenga kan kapre en plass som gir Europa-spill til neste år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer