- Rekdal hadde hemmelig avtale med enda et betting-selskap

Med pseudonymet «Dark Elk».

«DARK ELK»: Kjetil Rekdal var ifølge Sunnmørsposten ekspert for enda et utenlandsk spillelskap. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
«DARK ELK»: Kjetil Rekdal var ifølge Sunnmørsposten ekspert for enda et utenlandsk spillelskap. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det kjent at Vålerenga-sjef Kjetil Rekdal jobbet som tippeekspert fra det utenlandske spillselskapet Betsson mens han var trener i Aalesund.

I går kveld bekreftet han at han i perioden 2010 til 2012 fikk betalt over en halv million kroner for å levere tippetips til Betsson under pseudonymet «Hroar».

- I perioden 2010 til 2012 leverte jeg innhold til en blogg med tippetips under pseudonymet «Hroar» for Betsson. For dette mottok jeg et honorar for hele perioden på 550 000 kroner. Som media tidligere har omtalt, var 200 000 kroner av disse honorar for 2012, skrev Rekdal i en pressemelding i går kveld.

Beklaget
Rekdal tok selvkritikk for dette i går kveld:

- I ettertid ser jeg at dette var en avtale som ikke burde vært inngått. Det beklager jeg, og det burde jeg ha forstått allerede i 2010.

I ettermiddag skriver imidlertid Sunnmørsposten at landslagslegenden hadde nok en liknende avtale, med et konkurrerende spillselskap.

Det er kjent at Rekdal var fast oddsekspert i Unibet i perioden 2005-2009, men det som har vært hemmelig fram til nå er at han fortsatte samarbeidet med selskapet da han ble ansatt som Aalesund-trener 2008.

Nok en pseudonym
Sunnmørsposten skriver at han da gikk over til å bruke pseudonymet «Dark Elk».

- Da han ble trener for Aalesund i september 2008 fortsatte Rekdal å formidle oddstips for Unibet, under pseudonymet «Dark Elk». Samarbeidet avsluttet høsten 2009, sier Kyrre Merg i Unibet til Sunnmørsposten.

Ifølge avisa mottok Rekdal 150 000 kroner årlig for denne jobben.

• Kjetil Rekdal har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermiddag.