Rekdal hadde ransutbyttet i lomma - så ødela Kongshavn igjen

Godset slo et ultrakynisk Vålerenga.

Strømsgodset-Vålerenga 2-1 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): De fleste forventet at Strømsgodset ville by på best angrepsfotball da Vålerenga kom til Drammen i kveld.

At to keepertabber fra Gudmund Taksdal Kongshavn skulle bli avgjørende, var det mer vrient å spå på forhånd.

Men at Kjetil Rekdal ikke så ut til å ha den minste tanke om å gi Strømsgodset kamp, forbløffet de frammøtte på Marienlyst om mulig enda mer enn gigabrølerne bakerst hos bortelaget.

- Dette betyr alt. Nå er vi fortsatt med og kjemper, vi legger press på Rosenborg. Vi skulle gjerne scoret «vanlige» mål, men de vi fikk teller like mye som andre mål, sa Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey til CMore etter kampen.

VIF i 4-6-0 Vålerenga-treneren sendte ut sitt lag i 5-4-1-formasjon, en oppstilling som tidvis i første omgang ble til 6-4-0.

Og for å holde oss til tall: I førsteomgang eide Strømsgodset ballen 75 prosent av tida.

Selv ikke Drillos Norge, på sitt mest kyniske og lavtliggende, pleide å ha en ballbesittelse på 25, uten at Rekdal ville gå med på at det var feigt.

- Det er ingen som har tatt poeng på Mariyenlystpå vanlig måte, så vi prøvde å være litt utradisjonelle. Med én gang vi fikk mål imot gjorde vi bytter, og da endret kampbildet seg. Vi fikk nesten uttelling for taktikken, og det er utrolig skuffende å ikke få med seg poeng, sa han til CMore.

Tomt på Godsets halvdel Strømsgodset hadde 12-0 i avslutningsforsøk før pause. I motsatt ende var ikke Vålerenga en eneste gang innenfor Adam Larsen Kwaraseys 16-meter de første 45 minuttene.

Det var talende da høyreback Marcel Wawrzynkiewicz på overtid av omgangen sloss seg framover på høyresida: Han tilrev seg ballen i kamp mot et par Godset-oppassere, og kom seg etter massiv innsats fri i en god innleggsposisjon.

Polakken svingte kula inn i feltet.

LYKTES TIL SLUTT: Stefan Johansen scoret Strømsgodsets 1-0-mål i går. Men han trengte en keepertabbe fra Vålerengas Gudmund Kongshavn for at det skulle bli scoring av det. Nå overnatter Godset på topp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
LYKTES TIL SLUTT: Stefan Johansen scoret Strømsgodsets 1-0-mål i går. Men han trengte en keepertabbe fra Vålerengas Gudmund Kongshavn for at det skulle bli scoring av det. Nå overnatter Godset på topp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Bare for å oppdage at han var dønn alene som Vålerenga-spiller på Godsets halvdel.

Keepertabbe - Vi er ikke 11 mann i forsvar, sa Christian Grindheim da han ble intervjuet av C More i pausen.

- Men ti, kanskje, la han til, og gliste.

- Det er litt overraskende at de ligger så lavt. Men de ligger bra også, så det er vanskelig å trenge gjennom. Håper det sprekker til slutt, sa Godset-kaptein Kwarasey til samme kanal.

Og det gjorde det - etter 61 minutter. Og da det først sprakk, var det på pinligste vis:

Stefan Johansen klinket til med venstrebeinet fra godt over 25 meter, det virket mest av alt som et forsøk fra en som begynte å bli lei av å lete etter små hull å tre pasninger i.

Kula traff midt på VIF-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn - som glapp den mellom både armer og bein.

- Den skal jeg ta 100 av 100 ganger, sa han til CMore etter kampen.

Tre VIF-bytter Målet kom ikke etter Godsets beste angrep for dagen, men etter Vålerengas inntil da dårligste stykke forsvarsspill. Og det var fullt fortjent.

Kjetil Rekdal forsøkte umiddelbart å svare. Treneren foretok tre bytter bare minutter etter 1-0-målet, og laget ble møblert for mer offensiv satsing.

Men det var fortsatt Strømsgodset som kjørte det hele, og sjansene avløste hverandre rundt Kongshavn. Tverrliggeren ble truffet, skudd ble reddet på strek, publikum jublet for 2-0-scoringer som viste seg å være skudd utenfor.

Vålerenga fikk til et par-tre avslutninger, men farlig ble det aldri.

Ikke før i det 85. minutt. Da kom den ene av Rekdals innbyttere fri i boksen, og dundret kula forbi Kwarasey på lagets første sjanse.

Det virket som Kjetil Rekdal hadde fått akkurat det ransutbyttet han ønsket seg. Men Gudmund Kongshavns svarte dag var ikke over.

Bokse-selvmål Da Øyvind Storflor svingte inn sin corner etter 88 minutter, gikk keeperen ut for å bokse ballen. Og bokse ballen gjorde han.

Inn i eget mål.

- Den involveringen er helt hårreisende, var Kongshavns egen beskrivelse.

At Strømsgodset fikk tre poeng var fullt fortjent - det var Vålerenga aldri i nærheten av å kunne få.

Men med en keeper i normalt slag, hadde de fort fått ett.

NITRIST: Sånn så Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ut noen minutter før avspark i Drammen. Muligens fordi han skjønte at det ikke ville bli noen VIF-fest. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NITRIST: Sånn så Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ut noen minutter før avspark i Drammen. Muligens fordi han skjønte at det ikke ville bli noen VIF-fest. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer