Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Rekdal vurderer å satse videre som fotballtrener

Rekdal har fått jobbtilbud i utenlandsk klubb: - Jeg kan være trener igjen på mandag

En europeisk klubb har tilbudt Kjetil Rekdal jobb som hovedtrener. På mandag må 48-åringen bestemme seg om han skal si ja eller gamble. 

JOBBTILBUD: Kjetil Rekdal kan være fotballtrener i en ny klubb igjen allerede på mandag. Vålerenga-bilen har han ennå ikke rukket å bytte ute. Her foreviget ved Vikingskipet på Hamar i formiddag i møte med Dagbladet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
JOBBTILBUD: Kjetil Rekdal kan være fotballtrener i en ny klubb igjen allerede på mandag. Vålerenga-bilen har han ennå ikke rukket å bytte ute. Her foreviget ved Vikingskipet på Hamar i formiddag i møte med Dagbladet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

HAMAR (Dagbladet): Han står bak norsk landslagsfotballs stolteste øyeblikk. Han var kapteinen i den mest gylne perioden i norsk fotball. Som spiller var Kjetil Rekdal sjef på banen og ble spådd en lysende trenerkarriere.

Etter opprykk, cupgull og seriegull med Vålerenga, en unik snuoperasjon i Lierse, et kort eventyr i Kaiserslauten og to cupgull i Aalesund, ble andre epoke i VIF en reise i motgang.

Vinden snudde. Rekdal kjempet i stormen, selv om belastningen var enorm. Forrige uke innså han at nok var nok. Ronny Deila får fortsette på snuoperajonen og talentdyrkingen som «I» startet på.

Nå er Rekdal klar for nye oppgaver. Med blanke ark og nye impulser. Det er det 48-åringen trenger. Derfor vurderer han å si nei til alle de alternative jobbtilbudene han allerede har fått etter at han sluttet i Vålerenga for en uke siden.

I stedet kan han være fotballtrener igjen allerede på mandag, i en god europeisk toppklubb. Det forteller Rekdal til Dagbladet.

ETTERTRAKTET: Kjetil Rekdal kan velge og vrake i jobbtilbud. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ETTERTRAKTET: Kjetil Rekdal kan velge og vrake i jobbtilbud. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har fått et tilbud nå som jeg vurderer. Jeg må bruke helga på å tenke gjennom dette, avslører Rekdal overfor Dagbladet.

Han vil ikke si hvilken klubb det er snakk om. En løsning kan også være å ta over denne jobben først etter sesongslutt, altså i sommer.

Kan få ny jobb på mandag

Den tidligere norske landslagskapteinen skulle gjerne tatt seg en etterlengtet ferie før neste trenerjobb, men hvis klubben stiller ultimatum om svar på mandag, kan Rekdal signere allerede da.

- I teorien kan jeg være trener på mandag, ja. Jeg må bruke denne helga til å tenke nøye over tilbudet, bekrefter Rekdal.

- Hvor god er denne klubben?

- Bedre enn Vålerengas nivå. Vi må bare ut av Norge for å være bedre enn eliteserienivå.

- Er det en europeisk klubb?

- Ja, men jeg kan ikke si noe mer om hvilken klubb det er. Jeg sa til meg selv at jeg aldri skulle gå i en klubb som lå på bånn igjen, men det har egentlig vært sånn i alle klubbene jeg har vært i. Jeg sa til fruen i Kaiserslauten at dette blir brutalt og at det ikke var noe poeng i å pakke ut flyttelasset. Det stemte jo. Det samme var tilfellet i Vålerenga.

UTLANDET: Kjetil Rekdal kan prøve seg i utlandet på nytt igjen om han ønsker. Her fra tiden som kaptein i Hertha Berlin i duell mot Chelseas Dan Petrescu. Foto. AP Photo/Christine Nesbitt
UTLANDET: Kjetil Rekdal kan prøve seg i utlandet på nytt igjen om han ønsker. Her fra tiden som kaptein i Hertha Berlin i duell mot Chelseas Dan Petrescu. Foto. AP Photo/Christine Nesbitt Vis mer

Mange jobbtilbud

Timingen er bedre nå enn sist gang han fikk et lignende tilbud fra utlandet.

- Jeg har fått mange tilbud de siste årene, men det har aldri passet. Jeg har flyttet hjem og har barn som jeg ikke vil flytte fra. Hvis jeg skal ha med dem, må det være klubber i land sånn Tyskland, Østerrike, Nederland, Belgia, Sverige og Danmark, forteller Rekdal.

Samtidig presiserer han:

- Det har gått i ett etter at jeg gikk fra å være trener til spiller. Jeg har ikke hatt pause, bortsett fra et par måneder i 2008. Spørsmålet er om jeg skal ta meg litt fri nå eller hoppe på dette tilbudet. Jeg kan også gamble på om det vil dukke opp enda bedre tilbud senere.

Svarer på Discovery-ryktene

Nettstedet Kampanje meldte i går at Rekdal har fått jobb som fotballekspert i Discovery.

- Jeg så det som kom ut i går, men jeg skjønner ikke hvor det kommer fra, forteller han.

- Hvilke andre tilbud har du?

KORTVARIG: Samarbeidet mellom Kjetil Rekdal og Ronny Deila varte ikke lenge i Vålerenga. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KORTVARIG: Samarbeidet mellom Kjetil Rekdal og Ronny Deila varte ikke lenge i Vålerenga. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan gjøre mye. Jeg kan jobbe med foredrag, i TV eller jeg kan videreutdanne meg. Det er mange bransjer som dukker opp, og jeg har allerede fått en del tilbud i andre bransjer. Den som kjenner meg, vet at jeg gjør alt jeg kan for å gjøre en best mulig jobb uansett hva jeg holder på med.

- Hva er drømmejobben? Favorittklubben din Leeds?

- Jeg tror ikke det er så lett der. Du kan spørre Uwe Rösler om det er drømmejobben.

- Kan du noen gang returnere til Vålerenga?

- Teoretisk ja, men sannsynligheten er vel ikke så stor for at det skjer, sier Rekdal og ler.

Ikke bitter

Rekdal har koblet av den siste uka, men er klar på at forholdet til Vålerenga fortsatt er veldig godt. Avskjedigelsen kan med andre ord ikke sammenlignes med det som skjedde i Ålesund i 2012.

- Jeg har ikke snakket med Ronny siden før helga. Forholdet er bra. Vi kan møtes, prates og ha det fint. Det er det ingen tvil om. Avskjeden i Vålerenga har vært ryddig og profesjonelt gjennomført, forteller han.

Rekdal gjorde en snuoperasjon i Vålerenga og har satset hardt på unggutter i en periode med kritisk økonomi. Nå mener han forholdene ser lysere ut enn det som var tilfellet da han tok over i 2013.

- Er det bittert å forlate det du har startet på?

- Jeg skulle gjerne hatt samme utgangspunkt da jeg startet i Vålerenga i 2013. Jeg tenker ikke at det er bittert, men er heller glad for at jeg har vært med på å gi bedre forutsetninger med gode talenter på vei opp. Jeg vil Vålerenga alt det beste. Avskjeden var gjort på en god og verdig måte.

- Alle bekymringene er borte, som har vart helt siden uke to i 2013, da jeg innså hvor brutalt dette ville bli. Det er ikke noe gøy å kutte i bemanning og vrake spillere.

- Avstanden til spillerne ble for stor

Rekdal fikk etter hvert for mange hatter og oppgaver i Vålerenga. Det gikk utover kjemien med spillerne.

- Avstanden til spillerne ble for stor. Den intime oppfølgingen som du må gjøre, ble nesten borte. De hørte ikke stemmen min ofte nok. Da begynner spillerne fort å bli usikre og lure på om jeg følger med. Det ble vanskelig.

- Hvorfor ble det sånn?

- Fordi jeg hadde alt for mange hatter og mye ansvar på spillerlogistikk og andre oppgaver. Det burde vært en annen som gjorde det, slik jeg kunne ha konsentrert meg om å være trener. Det er fordelen til Ronny nå. Han har et større team rundt seg. Mange skjønner ikke hvor ekstremt krevende det er å være fotballtrener.

Likheter til Deila

Rekdal fikk en opptur da han så likhetene til Deila.

- Ronny hadde de tre siste kampene. Jeg satt og humret for meg selv, for da jeg hørte pausepraten hans, var det som å høre på meg selv. Det var godt å få bekreftet at jeg er ikke helt idiot, da.

- Står dere for mye av det samme?

- Ja, det tror jeg. Det handler om måten vi spiller fotball på, at lagene våre skal dominere og ha stor intensitet i spillet. Den største forskjellen er tilnærmingen til spillet. Jeg gir spillerne mer tillit og sier dette fikser du, mens Ronny er tettere på. Spillerne elsker å bli sett. Det er derfor jeg sier at avstanden ble for stor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling