STRESSER IKKE: Kjetil Rekdal har ikke hastverk med å finne seg jobb, tre uker etter at han skilte lag med Aalesund. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
STRESSER IKKE: Kjetil Rekdal har ikke hastverk med å finne seg jobb, tre uker etter at han skilte lag med Aalesund. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Rekdal har fått tilbud fra tre utenlandske klubber

I Norge har det vært stille.

(Dagbladet): Det er nøyaktig tre uker siden Kjetil Rekdal ble sparket som Aalesund-trener.

Siden da har han tatt livet med ro, deltatt på noen boksigneringer, tilbrakt tid med familien - og mottatt en del henvendelser og forespørsler fra interesserte klubber.

Rekdal sier tre utenlandske klubber har vært i kontakt. To av dem har fått nei, den tredje har han ennå ikke svart. Men sannsynligvis får også de tommelen ned fra 44-åringen.

- Tilbud har jeg, det er jeg ikke redd for. To henvendelser har jeg sagt nei til, den tredje var mer interessant. Men det må være et større perspektiv på det enn at klubben trenger hjelp fram til sommeren. Slike ting er ikke aktuelt med små unger, sier Rekdal til Dagbladet.

- Naturlig at mitt navn kommer opp
De to klubbene som har fått nei ønsket begge en vikartrener fram til sommeren. Den tredje, som var hakket mer interessant, åpnet for en lenger periode. De har også kontaktet Rekdal tidligere og fått nei.

- Det er en klubb med problemer på og utenfor banen. De gjør alt for å sy sammen en pakke som skal være grei nok, men i utgangspunktet er det også fram til sommeren. Så da skal det mye til, sier Rekdal.

Han vil ikke røpe hvem klubbene er eller i hvilke land, men nøyer seg med å si at alle tre spiller i toppdivisjonen og holder til i Europa.

Henvendelser fra utlandet fikk Rekdal også da han var ansatt i AaFK, men da ble de kategorisk avvist.

FAMILIEFAR: Tilbudene Kjetil Rekdal har fått fra utlandet, har ikke passet med tanke på barna. Her er han sammen med kona Ane Guro Skaare-Rekdal og sønnene Gabriel og Mikael. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FAMILIEFAR: Tilbudene Kjetil Rekdal har fått fra utlandet, har ikke passet med tanke på barna. Her er han sammen med kona Ane Guro Skaare-Rekdal og sønnene Gabriel og Mikael. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Men nå som jeg er ledig er det naturlig at mitt navn blir kastet inn i en sånn trommel. Jeg har gode resultater å vise til, og resultatene i klubbene jeg kommer til blir raskt bedre. Det er uansett ikke noe stressfaktor for meg at jeg må bli trener igjen fortest mulig, sier han.

Ikke snakket med VIF
Her hjemme står et titalls topptrenere uten jobb for øyeblikket, men antallet ledige trenerstillinger er begrenset. Av tippeligaklubber er det bare Vålerenga og Aalesund som mangler hovedtrener.

I tillegg er jobben som U21-landslagssjef ledig, etter at Per Joar Hansen takket ja til Rosenborg sist uke.

- Jeg har ikke fått noe (tilbud) her. Jeg har vært trener i Tippeligaen i 10 år, og må vurdere om det er riktig å gå på med noe nytt med en gang jeg får tilbudet, eller om det er best å vente litt. Men det blir spekulativt, foreløpig har det ikke skjedd noe rundt det.

Vålerenga virker ikke å være aktuelt.

- Jeg har aldri snakket med VIF, jeg aner ikke hva de tenker, sier han.