- Rekdal har ikke forutsetningene for å trene VIF

Lederen i Norsk Fotballtrenerforening, Cato Holm, råder Kjetil Rekdal til å vente med å trene Vålerenga. - Han har per i dag ikke de nødvendige forutsetningene, sier Holm.

Samtidig mener han også at det ikke finnes faglig grunnlag for å sparke Tom Nordlie - og at det blant foreningens medlemmer er en unison støtte til VIF-treneren.

- Jeg har aldri opplevd en fotballtrener som har levd under det samme presset Tom Nordlie hadde etter at Vålerenga rykket ned, sier Holm.

  • I andre klubber ville treneren enten fått sparken eller forsikringer om at han skulle få fortsette.

- Nordlie har bare fått en rekke forskjellige signaler, sier Holm.

Han mener også at Kjetil Rekdal ikke er egnet til å overta treneransvaret i Vålerenga.

- Trenerrollen krever så mye at man ikke bare kan ta steget fra å være aktiv. Det er viktig å gå trinnene i trenerutdanningen, sier Holm, som påpeker at han uttaler seg som enkeltperson - ikke på vegne av alle medlemmene i foreningen.

Spennende

Holm kjenner godt Rune Hansen, den nye lederen av elitefotballen i Vålerenga. De har samarbeidet i Lillestrøm. Holm som trenerutvikler på ungdomsnivå, Hansen som juniortrener og medvirkende i Lillestrøms sportslige utvalg.

- Det blir en ekstremt interessant eksamen for Rune. Vi er veldig enige om hva som ligger i bånn for suksess. Kontinuitet og langsiktig tenkning. Blir spennende å se om han klarer å gjennomføre dette i Vålerenga, sier Holm.

Hjertet styrer

Han mener det er helt avgjørende at Vålerenga ikke skifter kurs på trenersiden nå. Tom Nordlie er ansatt i et treårsperspektiv, og nedrykket er ikke god nok grunn til å oppløse samarbeidet, mener lederen i Trenerforeningen.

- Bommer Vålerenga på prosessen nå, setter klubben seg tilbake til under nullnivå igjen, sier Holm.

Han hevder at det ikke finnes faglig grunnlag for å sparke Nordlie fra trenerjobben.

- Man må se på hvilke forutsetninger Nordlie har hatt for å bygge opp klubben. Man glemmer det faglige, og lar hjertet og følelser styre i for stor grad, mener Holm.

Etter det Dagbladet vet, har det vært uformell kontakt mellom den nye Vålerenga-ledelsen og Harald Aabrekk om en trenerjobb i samarbeid med Kjetil Rekdal. Trenerforeningen har følgende kommentar til en slik dialog.

- Vi har snakket med Harald, og per dato oppfatter han seg som uaktuell som Vålerenga-trener, sier Cato Holm.

  • - Det er hyggelig at kollegaer i Trenerforeningen gir meg faglig støtte. Men om Kjetil Rekdal er kompetent eller ikke som trener vil jeg ikke uttale meg om, sier Tom Nordlie til Dagbladet.
<B>TRENER ELLER IKKE:</B> Kjetil Rekdal nevnes fortsatt som mulig trener i Vålerenga kommende sesong - selv om han sjøl fortsatt er taus om temaet.