TRENGER IKKE HJELPEN HANS: Drillo kommer ikke til å kontakte årets cupmestertrener Kjetil Rekdal i forbindelse med en rolle i støtteapparatet rundt landslaget. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
TRENGER IKKE HJELPEN HANS: Drillo kommer ikke til å kontakte årets cupmestertrener Kjetil Rekdal i forbindelse med en rolle i støtteapparatet rundt landslaget. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Rekdal har ikke vært tema hos oss

Drillo trenger ikke flere hjelpere på landslaget.

(Dagbladet): Det var dagen etter cupfinalen ballen rundt Kjetil Rekdals landslagsrolle begynte å rulle. Tidligere landslagskompis og Viasat-programleder Jan Åge Fjørtoft formante beslutningstakerne i norsk fotball om å innlemme Rekdal i støtteapparatet rundt landslaget. Og fikk støtte av Canal +-ekspert Lars Tjærnås.

Rekdal selv var ikke helt avvisende.

- Tar de kontakt, skal jeg tenke på det, sa Rekdal til Dagbladet.

Tar ikke kontakt
Men det har ikke landslagsledelsen tenkt til å gjøre.

- Det har aldri vært et tema hos oss, fastslår landslagssjef Egil Drillo Olsen overfor Dagbladet.

- Det har heller aldri vært et tema i NFF å utvide trenerteamet utover en hovedtrener, en assistenttrener og en keepertrener.

Og Drillo har ikke mye til overs for trenere som lanserer seg selv inn i en diskusjon rundt landslaget og landslagsledelsen.

- Hva skulle jeg svart om årets trener, Skarsfjord, hadde sagt det samme, spør han retorisk.

Samtalepartner
Heller ikke assistenttrener Ola By Rise tror det er åpning på landslaget i denne runden, men han er ikke like avvisende til tankene om Rekdal.

- Jeg syns Kjetil har gjort en veldig god jobb. Den jobben skal han ha kred for, sier By Rise.

- Men selv ikke Nils Arne Eggen, etter hans femtende seriegull, ble lansert som en del av landslagstrenerteamet.

Derimot åpner By Rise for tettere kontakt med Rekdal, men da som samtalepartner på lik linje med alle andre klubbtrenere i landet.

- Du må se litt på hvordan tingene er organisert. For det er én ting å være en del av et trenerteam, en annen ting er å være en samtalepartner. Vi prøver jo å diskutere med klubbtrenerne, men det kan vi alltids bli flinkere til, sier By Rise.

- Men du skal ikke se bort fra at Kjetil kan bli landslagstrener på sikt, det er ikke utenkelig i det hele tatt.

Skjønner godt at Rekdal nevnes
Det tror også hans tidligere elev i Aalesund, Crystal Palace-proffen Jonathan Parr, som mener Rekdal er spesielt god i kampledelse fordi han tør å ta grep underveis i kampene.

- På sikt tror jeg absolutt at Kjetil kan bli en god landslagstrener, og jeg skjønner godt at det blir tatt opp nå. Det er naturlig at det kommer gode spekulasjoner når man har gode prestasjoner, sier Parr til Dagbladet.