Rekdal holder VIF-gutta i øra

RAUFOSS (Dagbladet): Raufoss - Vålerenga 1-2. - Jeg hadde tre gode frisparkmuligheter og scoret på den ene. Det er ikke bra nok, sier Kjetil Rekdal.

Er du fortsatt en av de som lurer på om Vålerenga ikke rykker opp? Slutt med det. Med Kjetil Rekdal som trener, sentral midtbanespiller og konstant innpisker og overvåker kan det bare gå en vei. Og grunnen er enkel:

Han tillater ikke noe annet.

Da dommeren blåste av kampen, var en fornøyd gest med høyre knyttneve Kjetil Rekdals første reaksjon. To sekunder etterpå var han over Bjørn Arild Levernes og ville ha forklaring på hvorfor kampens siste mulighet - en fire mot en sjanse i Enga-favør - ikke endte med mål. Og der har du det igjen - Kjetil Rekdals krav.

Den lydige veien mot Tippeligaen.

Som natt og dag

- Riktig observert, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. - Det er meg, det - det er sånn jeg er. For jeg vil i det minste ha en skikkelig avslutning på en sånn kjempesjanse. Det spiller ingen rolle om vi leder og det er det siste som skjer i kampen.

Det siste som skjedde i første omgang ga Vålerenga poengene og tabelltoppen. Først viste Kristen Viikmäe hva fart betyr da han løp hjem 1- 0. Deretter scoret Kjetil Rekdal på det ene frisparket han er fornøyd med.

- Vi spilte dårlig, sier VIF-treneren. - Derfor var det viktig med den oppturen vi fikk på veien inn til pause. Og nå har vi gjort unna de to kampene jeg kanskje fryktet mest. Og fått seks poeng.

Hvilket har gjort natt til dag på Vålerenga.

- I fjor spilte vi mange gode kamper uten å få poeng. Så langt i år har vi spilt to dårlige og fått fullt pott. Så jeg er ikke sur - misforstå meg ikke. Men ja, jeg er kravstor.

Lover bedring

Kjetil Rekdal går på en liten finte da 90 poeng luftes som en mulighet. Før han besinner seg:

- Du får meg ikke ut på tynn is. Men målet er sjølsagt å vinne hver eneste kamp. Og vi skal styrke stallen i løpet av sesongen før vi smeller til neste år.

- De som er gode nok når det gjelder, får være med videre.

Raufoss reduserte ved Marino Ramberg og ga Vålerenga slitsomme tanker sju minutter før slutt. Og det ville ikke vært ran om en utlikning hadde kommet.

- Vi får betalt fordi vi er disiplinerte, sier Rekdal.

- Men gode er dere ikke?

- Enig. Men vi blir det bare banene blir bedre, sier VIF-treneren.

morten.pedersen@dagbladet.no