Rekdal humrer av gigantprislapp på Lindegaard

- Vi er i en god posisjon, mener AaFK-treneren.

INN I VARMEN: AaFK-målvakt Anders Lindegaards mål er å utfordre Stoke-målvakt Thomas Sørensen i kampen om å stå i mål for det danske landslaget. I så fall mener han at han må vekk fra Tippeligaen. Her flankert av Christian Poulsen og Daniel Agger.Foto: SCANPIX/AFP/Jens Nørgaard Larsen
INN I VARMEN: AaFK-målvakt Anders Lindegaards mål er å utfordre Stoke-målvakt Thomas Sørensen i kampen om å stå i mål for det danske landslaget. I så fall mener han at han må vekk fra Tippeligaen. Her flankert av Christian Poulsen og Daniel Agger.Foto: SCANPIX/AFP/Jens Nørgaard LarsenVis mer

||| (Dagbladet): Etter tre gode landskamper har danskene virkelig fått opp øynene for Aalesund-målvakt Anders Lindegaard, som i en alder av 26 år er i ferd med å få sitt gjennombrudd internasjonalt.

I Thomas Sørensens skadefravær har Lindegaard gjort sakene sine bra, og blitt belønnet med skryt i dansk presse. Samtidig virker det mer og mer sannsynlig at sisteskansen nærmer seg en større liga.

- Mine ambisjoner på landslaget er jo på sikt å gjøre meg gjeldende i høy grad. Jeg er klar over min rolle som perifer-spiller. Det ville være underlig om en tippeligaspiller skulle danke ut en Premier League-målvakt, sier Lindegaard, ifølge Ekstrabladet.

Premier League-klubben Manchester United har også ifølge rapportene sett målvakten flere ganger i det siste.

Og selv om dansken før Kypros-kampen dementerte et intervju med danske BT der han skal ha bekreftet United-interessen, har Lindegaard gjort det helt klart at han vil fortsette karrieren et annet sted enn i norsk Tippeliga. Daily Mirror skriver i dag at Alex Ferguson forbederer et bud på i underkant av 50 millioner for dansken.

Det tallet får AaFK-trener Kjetil Rekdal til å humre.

- Det er umulig å si hvor mye Lindegaard er verdt, det kan godt hende at det eneste budet som eventuelt kommer er på 10 millioner, og da er det i så fall opp til Aalesund å ta stilling til om det er nok. Men det er klart at det i enkelte land brukes mer penger på spillere enn i andre, og i England er overgangssummene gjerne større enn i Tyskland for eksempel, sier Rekdal til Dagbladet.

God nok for storklubb
Overgangsvinduet åpner i januar, men til tross for interessen og Lindegaards ambisjoner, har ikke Aalesund begynt å planlegge framtida uten den danske landslagsmålvakten.

- I fotball er det umulig å spå, og det er så klart ikke helt usannsynlig at han forsvinner. Men vi forskutterer ingenting, det er ikke noen grunn til å glede seg eller ta sorgene for tidlig, mener Kjetil Rekdal.

Aalesund-treneren sa allerede for halvannet år siden at Lindegaard var Tippeligaens beste keeper. Likevel har det tatt tid før danskene selv fikk opp øynene for 26-åringen, med en fortid i blant annet Odense.

BTs fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl skrøt voldsomt av AaFK-målvakten da Dagbladet snakket med ham i helga.

- Lindegaard var veldig god (mot Portugal, journ.anm.), han har imponert mange, selv om han ikke er så kjent i Danmark. Han har en herlig innstilling, er åpen og en type vi trenger på landslaget. Det er ikke rart at flere klubber følger ham, sa Sejersbøl.

Kjetil Rekdal mener Lindegaard er godt på vei til å bli en komplett målvakt.

- Anders er en moderne keeper, han har stor rekkevidde, er fotballklok, er god på igangsetting - han har det meste. Nå har han kommet til et annet land og utviklet seg mye, og han har gode muligheter til å bli en veldig god keeper, sier Rekdal.

- Er han god nok for de beste klubbene i Premier League, som Manchester United for eksempel?

- Det kan man aldri vite før han får prøvd seg. Men han har definitivt potensial til å lykkes i en mye større klubb enn Aalesund.

I god posisjon
Og det at interessen rundt Lindegaard er økende, er selvfølgelig godt nytt for Aalesund - selv om Kjetil Rekdal risikerer å miste sitt desiderte førstevalg mellom stengene i januar.

- Han har kontrakt med Aalesund i to år til, så sånn sett er ikke klubben i en situasjon der vi er nødt til å godta noe bud vi ikke mener er godt nok. Vi er i en god posisjon, mener Rekdal.

- Samtidig betyr jo framgangen hans og interessen rundt ham at vi har gjort noe riktig i Aalesund, mener treneren.

VENTER OG SER: AaFK-trener Kjetil Rekdal vil ikke ta noe salg av førstemålvakten på forskudd.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
VENTER OG SER: AaFK-trener Kjetil Rekdal vil ikke ta noe salg av førstemålvakten på forskudd.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer