Leeds-oppturen gleder de norske kjendisene

Rekdal hyller «den gale» trenerkollegaen i Leeds

Leeds’ drømmestart får de norske kjendissupporterne til å endelig tro på opprykk.

INNLEVELSE: Marcelo Bielsa har skapt ny energi og tro på Elland Road denne sesongen. Foto: Paul Currie / bpi / rex / Shutterstock
INNLEVELSE: Marcelo Bielsa har skapt ny energi og tro på Elland Road denne sesongen. Foto: Paul Currie / bpi / rex / Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den gamle storheten Leeds United har fått sesongstarten de har drømt om i snart 20 år. Det er bare spilt 16 av 46 kamper, og det er fortsatt veldig jevnt, men Leeds topper likevel tabellen og underholder fansen.

- Sjansen for å rykke opp har jo nesten aldri vært større, men det er absolutt ikke sikkert det går, sier olympisk mester Frode Estil om favorittlaget Leeds.

Skilegenden er en av mange norske Leeds-supportere som håper at det endelig skal lykkes for «The Peacocks» igjen.

Den gjennomsnittlige norske leedssupporter er nok på alderen til Estil. Det er nemlig en stund siden de var å regne med i toppen av engelsk fotball. For yngre fotballfans er de nok mest kjent som et Championship-lag. Slik har det ikke alltid vært.

Etter økonomisk trøbbel på starten av 2000-tallet rykket Leeds etter hvert ned fra Premier League, og i 2007 var de økonomiske problemene så store at de fikk en ti-poengs straff som sendte klubben ned til League One.

Leeds var så langt nede som tredje nivå i engelsk klubbfotball. Laget med tre ligatitler og finale i Europacupen var på tredjenivå i engelsk fotball. Så dramatisk var fallet at uttrykket «Doing a Leeds» ble skapt for situasjoner som denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer