VIF -AaFK

Rekdal i harnisk etter Vålerenga-tap: Det er elendig!

Tidlig Abdellaoue-scoring sikret AaFK-seieren mot VIF, men bortelaget skulle vært redusert til ti mann i første omgang.

SKREKKTAKLING: Aalesund vant, men oppgjøret mot Vålerenga huskes best for Fredrik Carlsens takling på Vajebah Sakor i første omgang. Foto: Scanpix
SKREKKTAKLING: Aalesund vant, men oppgjøret mot Vålerenga huskes best for Fredrik Carlsens takling på Vajebah Sakor i første omgang. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Aalesund 0-1 (0-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): En scoring fra Mustafa Abdellaoue (28) etter bare 60 sekunder ga Aalesund seieren i kveldens uhyre viktige bunnoppgjør mot Vålerenga på nasjonalarenaen.

Unøyaktighet, rot og manglende tempo i Vålerenga-forsvaret ga 28-åringen fri vei mot mål, og AaFK-spissen var nådeløs alene med keeper Marcus Sandberg. Med de tre poengene avanserer sunnmøringene til en 12.-plass på tabellen, etter en kamp hvor Vålerenga hadde nok av sjanser til å redde minst et uavgjortresultat.

Oppgjøret vil imidlertid bli husket for Fredrik Carlsens skrekktakling på unggutten Vajebah Sakor i første omgang, som skulle endt med spill 11 mot 10 resten av kampen.

- Det er elendig dømming. Det er soleklart rødt kort, sier Rekdal til TV 2.

Rekdals knuste drøm

Før kampstart omtalte en revansjesugen Kjetil Rekdal torsdagens cup-exit mot Strømsgodset for «en drøm som ble knust». Vålerenga-sjefen slet også med å forklare hvorfor gutta hans ikke var i nærheten av å prestere optimalt. I dag ønsket Rekdal derfor å slå tilbake umiddelbart, men etter bare ett minutt måtte han i stedet se Abdellaoue sende Aalesund i ledelsen da spissen kom alene med VIF-keeper Sandberg.

VANT: Aalesund feiret tidlig kampens eneste scoring. Foto: Scanpix
VANT: Aalesund feiret tidlig kampens eneste scoring. Foto: Scanpix Vis mer

Scoringen ga gjestene, som etter en katastrofal start på sesongen kom til Oslo med fire seirer på de sju siste kampene, en drømmestart på matchen som skulle vise seg å holde helt ut.

Carlsens grufulle takling

I kamper hvor det står mye på spill, som en tippeligaplass for begge lagene, blir det ofte både ampert og mange tøffe dueller. Det var tilfellet også i kveldens kamp, men det skjedde også noe som ikke kan karakteriseres for annet enn idioti:

34 minutter var spilt da den tidligere omtalte hendelsen inntraff. VIF-spiller Sakor hadde ballen i beina, mens bortelagets midtbaneterrier kom i full fart bakfra. Trolig uten å tenke på konsekvensene, kastet Carlsen seg inn i en takling som endte med at Sakor ble liggende igjen på gresset med store smerter.

- Det er den verste taklingen jeg har blitt utsatt for noen gang. Det er et helvete. Han skulle hatt rødt!, tordnet Sakor etter kampen.

Han skal til undersøkelser på mandag, og håper han har sluppet unna brudd.

- Jeg legger meg flat

Kveldens store snakkis, Fredrik Carlsen, skal ha bedt om unnskyldning til Sakor, og beklaget også i pressesonen etter kampen.

- Jeg legger meg flat. Taklingen er ikke pen. Hadde jeg fått rødt kort måtte jeg tatt det. Jeg håper det går bra med ham. Jeg prøvde ikke å skade ham, sier Carlsen.

Dommer Ken Henry Johnsen ga gult kort for forseelsen, mens eksperter som Jesper Mathisen og Carl-Erik Torp var rasende i TV 2s fotballstudio.

Det samme var Rekdal, som slaktet kamplederen på direkten i pausen. I andre omgang så VIF-treneren et lag som ikke klarte å omsette flere store sjanser i scoring, noe som gjør at Oslo-klubben ligger på 10.-plass i Tippeligaen, med seks poeng ned til utrygg grunn når fem runder gjenstår.

- Det er en fantastisk seier. Det er sunnmørs krigerinnsats som ligger i bunn. Da er det godt å vinne fotballkamper, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer