Rekdal i Start-garderoben: – «I» kjører showet

Er klar for å lede Start i dagens kamp.

STARTS VALG: Starts Joey Hardarson før 1 divisjon kampen mellom Start og Aalesund på Sør Arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STARTS VALG: Starts Joey Hardarson før 1 divisjon kampen mellom Start og Aalesund på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste nytt: Start tapte 0-1.

Fædrelandsvennen skriver at Rekdal gikk inn i Start-garderoben cirka klokka 1400. Før det skal han ha vært i møter med klubbledelsen, skriver lokalavisa.

På bilder i sosiale medier ser vi Stars sportslige leder Tor-Kristian Karlsen står utenfor garderoben hvor Rekdal nettopp skal ha gått inn i.

Twitter skriver Jesper Mathisen en rapport fra garderoben:

- Rekdal går nå gjennom dagens kampplan. «I» kjører showet. Dette er så uvirkelig. For et sirkus!

Medier som ikke er rettighetshaver ble kastet ut av anlegget, men Fædrelandsvennen filmet garderobedøra til Start gjennom vinduet ute fra garasjen. Ifølge avisas fotograf skal Rekdal ha gått inn i garderoben med taktikktavla, skriver NTB.

Kjetil Rekdal står i kamprapporten som trener for Start når laget tar imot Aalesund til serieåpning lørdag.

Rapporten skal foreligge mediene en time før start, og 50 minutter før avspark kom beskjeden: Kjetil Rekdal står oppført som trener.

Johannes Tor Hardarsson og Andreas Jensen er registrert som assistent-trenere.

Fristilt

Rekdal ble torsdag fritatt fra sine arbeidsoppgaver i 1. divisjonsklubben Start. Fredag hevdet derimot Rekdals advokat, Erik Flågan, at Start-treneren møter på jobb som normalt i seriestarten mot Aalesund lørdag.

Fredag kveld sendte klubben ut en pressemelding der de slår tilbake mot påstanden.

«Start har besluttet at Joey Hardarson og Andreas Jensen skal lede Start kamp mot Aalesund i morgen kl. 15.30».

Til angrep

Tidligere i dag gikk Rekdals advokat til angrep på Start. Han fortalte at Rekdals plan fortsatt var å møte opp på dagens kamp.

– IK Start har ikke presentert noe gyldig grunnlag for å nekte Rekdal å gå på jobb. Klubbens framgangsmåte i denne farsen er under enhver kritikk. Klubbens påstand om at arbeidsgivers styringsrett gir grunn til å nekte Rekdal å utøve sin arbeidsrett, er ikke korrekt, sier Rekdals advokat.

Egil Østenstad kom også med kritikk etter nyheten:

– Et eller annet sted på Sørlandet sitter dyktige Steinar Pedersen og rister på hodet. Og sportssjef Karlsen innser muligens at det var lettere å blogge om å drifte en fotballklubb enn faktisk å gjøre det, skriver tidligere spiller og sportsdirektør Egil Østenstad på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer