Rekdal innrømmer at Vålerenga trengte lenger tid enn han trodde

- Jeg trodde vi skulle stå bedre nå, etter nesten en halv sesong, enn det vi gjør.

MÅ SNU DET: Kjetil Rekdal håper Vålerenga kan begynne å klatre på tabellen. I dag møter de Molde i Tippeligaen. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MÅ SNU DET: Kjetil Rekdal håper Vålerenga kan begynne å klatre på tabellen. I dag møter de Molde i Tippeligaen. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I dag starter Tippeligaen igjen etter en liten sommerpause, og Vålerenga tar imot Molde på Ullevaal Stadion.

- Kampen mot Molde blir viktig, som alle andre. Med seier så er vi midt på tabellen, med tap sitter vi fast i bunn, sier Rekdal til Dagbladet.

Tett på tabellen Vålerenga ligger på en 12. plass med 13 poeng, mens Molde ligger på 15. plass, tre poeng bak dagens motstander. For Rekdals menn er det bare fire poeng opp til Haugesund på en sjetteplass.

- Det viser hvor lite som skiller fra seier til tap. Molde hadde 12 ettmåls-seiere i fjor, og startet sesongen med fire ettmålstap. Jeg tror ikke det var så voldsom stor forskjell på det de presterte, men de mistet selvsagt selvtillit, så kom stresset, så tvilen. Også skal du sprenge den barrieren for å komme inn igjen på rett kjøl.

Rekdal tror kampen om å ta igjen de helt på toppen allerede er kjørt.

- Jeg trodde vi skulle stå bedre nå etter nesten en halv sesong enn det vi gjør. Det kan hende vi trengte litt mer tid enn vi trodde, det skal jeg innrømme. Det viktigste nå og hele tiden er at det er kontinuerlig forbedringer, og har vi en bra høstsesong med bra stigning, så kanskje vi har kommet inn på den stien eller veien vi skal inn på, sier Rekdal til Dagbladet.

- Det er såpass tett oppover. Vi er ikke i nærheten av Strømsgodset, heller ikke Rosenborg. Sannsynligvis blir det for langt opp å ta igjen Viking på tredjeplass, men opp til 4-5-6. plass er det ikke mange poeng. Har vi en god periode nå, så er kanskje den avstanden veldig liten, så det er det vi må konsentrere oss om. Også er vi med i cupen, og den blir ekstremt viktig, sier Vålerenga-treneren.

Rekdal mener også at klubben dårlige treningsforhold ikke akkurat gjør situasjonen bedre.

- Nå kan man begynne å peke på mange ting som har gått i mot oss. Vi har en dårlig treningsbane, ingen moderne kunstgressbane å trene på. Når du har spilt en halv sesong, og omtrent enda ikke trent på det underlaget du spiller kamp på, da er det selvfølgelig et kjempehandicap. Skal du gå langrenn på snø, og bare trene på rulleski,så tror jeg ikke du kommer så veldig langt. Jeg skal ikke bruke det som en unnskyldning, men det er et av de elementene som vi må løse, og det jobber vi med hver dag sier Rekdal til Dagbladet.

- Noen vil bort Overgangsvinduet åpner igjen 15. juli, og Rekdal er forberedt på å miste noen spillere, men også å få inn noen nye.

GODE VENNER: I dag møter Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjærpå Ullevaal Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
GODE VENNER: I dag møter Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjærpå Ullevaal Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Vi har noen som har signalisert at de vil vekk fra Vålerenga og prøve seg i andre klubber, det er sånn som det vil være i Norge, det har med ambisjoner å gjøre, og det må vi regne med. Fellah og Fegor Ogude har sagt de vil videre. Men vi vil jo og ha spillere her som vil videre. På bakgrunn av prestasjoner her selvfølgelig, det er viktig, sier Rekdal.

- Vi må hele tiden ha en god plan på at hvis den og den forsivnner, så må en annen inn. Samtidig som du hele tiden utvikler spillere nedenfra som kan komme inn og ta den rollen. Du må planlegge i flere overgangsvinduer fremover. Vi må egentlig vite nå hva vi kan gjøre i januar, både når det gjelder inn og ut. Og når du nærmer deg vinteren, så må du se fram mot neste sommer. Du må hele tiden ligge i forkant.

Gode venner Dagbladet har tidligere skrevet at Solskjær og Rekdal ofte snakker sammen på telefon. I dag møtes de på Ullevaal Stadion.

-Jeg snakket med han senest på onsdag. Det er ikke umulig at vi prater litt sammen om det som skjer, vi hjelper jo ikke hverandre, det er ikke det det går på, men vi har en fin dialog. Vi snakker om vår betraktning av norsk fotball, det som skjer utenfor Norge, og kanskje hva de oppelver, og hva vi opplever. Vi får noen gode råd og noen aha-oppelvelser av hverandre, som kanskje kan brukes uten at vi sitter og utveksler informasjon. Vi har vært gode venner fra lang lang tid tilbake, så det er helt naturlig, sier Rekdal.

- Vi ser jo ganske likt på mange ting, selv om vi ikke agerer helt likt.


• Følg kampen i vårt fotballstudio fra klokken 15.30

FORSVINNEr: Mohammed Fellah har signalisert at han vil vekk fra Vålerenga. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
FORSVINNEr: Mohammed Fellah har signalisert at han vil vekk fra Vålerenga. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer