Rekdal jobbet for Betsson mens han var Tippeliga-trener

Leverte anonyme tippetips.

OVERRASKER: Kjetil Rekdals anonyme bijobb som tippetipser, blant anent for kamper i Tippeligaen, var noe av det som ble avdekket i Oslo Tingrett i dag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OVERRASKER: Kjetil Rekdals anonyme bijobb som tippetipser, blant anent for kamper i Tippeligaen, var noe av det som ble avdekket i Oslo Tingrett i dag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kjetil Rekdal møter Aalesund Fotballklubb i Oslo Tingrett i en strid om betaling for kommersielle rettigheter av Kjetil Rekdal.

Selskapet 6. Sans Event har forvaltet rettighetene til Kjetil Rekdal, og solgte en separat avtale om bruken av Rekdal til kommersielle formål for Aalesund mens Rekdal var trener der.

Uenigheten står om den avtalen tok slutt den dagen Rekdal fikk sparken som trener. Rekdal mener den ikke gjorde det, og krever 1,3 millioner kroner av Aafk.

Tippetipser
I Olso Tingrett i dag kom det fram at Aalesund uansett mener Rekdal brøt den kommersielle kontrakten mens han var trener i laget.

I 2012 skal nemlig Rekdal ha mottatt 200 000 kroner fra det utenlandske tippeselskapet Betsson for å levere tippetips. Under pseudonymet Hroar leverte han tips til nettsidene deres, skriver Sunnmørsposten.

Som kjent er norsk idrett og Norges Fotballforbund krystallklare på at det er Norsk Tipping som er idrettsvennen i Norge, ikke utenlandske spillselskap.

NFF reagerte
Den holdningen har flere idrettsutøvere fått merke, og derfor reagerte Fotballforbundet også da de hørte ryktene om Rekdals tipsvirksomhet.

- NFF ba oss om en tilbakemelding på om dette stemte, og i så fall hvilke tiltak vi ville iverksette. Jeg tok Kjetil inn på kontoret mitt og sa at han nå ikke måtte lyve. Han bekreftet at han leverte anonyme tips til Betsson, sa AaFK-direktør Henrik Hoff i retten, skriver Sunnmørsposten.

Rekdals rådgiver, Tron Mathisen, bekrefter ifølge avisa at Rekdal fikk 200 000 for denne jobben.

- Vi gjorde det vi kunne for å dysse den ned, for vi skjønte at det ville bli bråk om dette kom ut, sa Henrik Hoff.