Rekdal kan få karantene

Kjetil Rekdal sneiet hodet til dommer Terje Hauge med et skudd etter at kampen var avblåst. Han kan bli rapportert og miste siste kamp.

ULLEVAAL (Dagbladet): Rekdal innrømmer at han skjøt ballen mot Hauge med overlegg etter den dramatiske bunnkampen i går kveld. Rekdal som etter Stabæk-kampen tidligere i år uttalte at han ofte hadde en «følelse av at Hauge dømmer mot Vålerenga».

- Jeg skulle skyte ballen til dommeren, men fikk nesten sjokk da jeg traff så hardt. Jeg gikk rett bort til Hauge og sa at jeg ikke mente å treffe ham. Det var ikke med vilje, sier Rekdal.

Hauge bekrefter samtalen rett etter kampslutt.

- Jeg oppfatter ikke det som skjer, og stoler derfor på det Rekdal sier. Han beklaget det etter kampen. Siden jeg ikke ser situasjonen, kan jeg heller ikke ta den med i kamprapporten min, sier Hauge.

Uavhengig rapport

Men det er ikke sikkert Rekdal slipper unna likevel.

- Hva de andre observatørene melder i sine rapporter, det aner ikke jeg. De sender inn rapport uavhengig av meg, sier Hauge.
For i teorien kunne Rekdal ha risikert å få rødt kort for det som for mange på Ullevaal virket som en bevisst handling.

Vålerenga- Lyn 0- 1

(0- 1). Mål: 0- 1 Per Egil Swift (56). Dommer: Terje Hauge, Olsvik 6 p. Gule kort: Morten Berre, Erik Hagen, VIF. Rødt kort: Karel Snoeckx (58), VIF. Tilskuere: 16639.

- Rent teoretisk er reglene slik at hvis jeg hadde oppfattet situasjonen slik at Rekdal gjorde dette med vilje, så hadde han fått rødt kort for å gjøre dette. Men som sagt. Jeg så ikke situasjonen, sier Hauge.

Derfor blir det opp til observatørene og Fotballforbundet å vurdere episoden med nøytrale øyne. I verste fall kan Rekdal vente seg karantene i siste runde mot Brann, hvis observatørene oppfattet skuddet som bevisst rettet mot dommeren.

- Klikket

Utvisningen av VIFs Karel Snoeckx var episoden som satte sinnene i kok hos Vålerenga. Snoecks landet på hodet til Jonny Hanssen etter en duell. Og Hauge trakk opp det røde kortet direkte for det han etter regelboka definerte som «voldsom opptreden». VIF mener avgjørelsen var tvilsom. Lyn applauderte den.

- Jeg tror det klikket for ham. Han sparket meg tre- fire ganger, sier Jonny Hanssen og viser fram blodet i håret der han ble truffet av knottene til Snoeckx.
Men belgieren nekter på at han traff Hanssen med vilje.

- Nei, overhodet ikke. Jeg er ikke 2,30 lang, men greide ikke å få beina unna. Jeg er en fair spiller, får aldri mer enn to- tre gule kort i løpet av en sesong. Dette er min andre utvisning på ni år som profesjonell spiller. Utvisningen ødelegger mye for oss i kampen. Det kunne sett helt annerledes ut uten den, sier Snoeckx til Dagbladet.

SINT SJEF: Kjetil Rekdal var ikke blid på dommer Terje Hauge etter det røde kortet til Snoeckx. Sinnet viste han også etter kampen, ved å sparke ballen mot Hauge.