Rekdal kobles til Hertha Berlin

Kjetil Rekdal (34) er kastet inn som et hett navn som mulig ny trener for Hertha Berlin i Bundesliga.

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Tysk presse tar det for gitt at nederlenderen Huub Stevens får sparken etter at Hertha Berlin tapte 1- 4 hjemme for Bayer Leverkusen i går. Europas største avis, Bild, lanserer Kjetil Rekdal som ny trenerkandidat under tittelen «den modige løsningen». Rekdal spilte og var kaptein i klubben i tre år. Favoritt til å avløse nederlenderen Stevens (49) er Klaus Toppmöller (52), som for halvannet år siden trente Bayer Leverkusen fram til finalen i Champions League.

- Gjør vondt

Men i flere oppslag i Berlin-avisene i det siste er det blitt understreket at Hertha BSC oppnådde sine største sportslige triumfer under Rekdals kommando.

Bild understreker at Rekdal etter sine år i Berlin har hatt suksess som spillende trener i Vålerenga, der han førte laget opp i Tippeligaen, vant cupmesterskapet og kvalifiserte seg for UEFA-cupen.

- I motsetning til Stevens overlevde Rekdal første runde i UEFA-cupen mot Graz, skriver avisa.

Kjetil Rekdal sier til Bild at hans kontrakt med Vålerenga går ut 31. oktober.

- Vålerenga vil forlenge kontrakten i to år. Men etter flere spillersalg vil jeg først forhøre meg om perspektivene. Det gjør vondt å se hvilke problemer en toppklubb som Hertha har, sier Rekdal til Bild.

- Smigret

Rekdal bekrefter at han har snakket med en journalist i Bild.

- Jeg kjenner folk i Hertha, blant annet materialforvalteren som er en god venn, men jeg har ikke hatt noe kontakt med klubbledelsen, sier Rekdal til Dagbladet.

- Men det må være smigrende å bli lansert som trenerkandidat av ei så stor avis?

- Naturligvis er det smigrende. Og da jeg var på besøk i Hertha i fjor, så hang det fortsatt bannere med mitt navn på rundt omkring på stadion. Det gjør inntrykk at en ikke er glemt, sier Rekdal.

- Men akkurat nå tenker jeg bare på Vålerenga, kampen mot Tromsø i morgen, og at vi skal berge plassen i Tippeligaen.

SMIGRET: Kjetil Rekdal kobles til trenerjobben i Hertha Berlin.