Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal kommer igjen

For første gang på nesten fire år må Kjetil Rekdal starte på benken i en viktig landskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette må jeg bare akseptere. Det har vært tvil om plassen min flere ganger før, og oftest har det slått ut til min fordel. Jeg har vært utenfor såvidt i noen perioder før, og vil prøve å gjøre slik at det ikke blir så lenge nå heller. Jeg kommer tilbake, lover han.

Rekdal mener at det er skapt et falsk og urettferdig bilde av ham som sur og tverr.

- Det er et bilde som er skapt i media. Spesielt egoistisk er jeg heller ikke. Jeg mener at jeg er flink til å gi råd og oppmuntring til andre i laget.

Stabukk

- Stabukk, det kan jeg innrømme at jeg er. Men hadde jeg ikke vært det, er det ikke sikkert at jeg hadde sittet her med så mange landskamper bak meg. Det er spillere med mer talent enn meg som ikke har nådd så langt, sa han.

Med 77 landskamper har han bare to mann foran seg på fotballforbundets adelskalender. Siden oktober 1991 er Rekdal vraket fra start bare fire ganger. Erik Mykland spilte de to første kampene i VM-sluttspillet i 1994 på «hans» plass, mens Ståle Solbakken hadde rollen i begge EM-kvalifiseringskampene mot Tsjekkia høsten 1995.

- Jeg blir skuffet når jeg blir vraket, men ikke sur. Innerst inne håpet jeg å spille fotball i helgen, men det er ikke alltid at man får ønskene sine oppfylt. Nå kan jeg håpe å komme innpå og bidra med noe søndag, sa han, omtrent samtidig med at Hertha Berlin tok avspark i seriefinalen i bundesliga.

Lagt død

Klubbens ønske om å få ham frigitt til kampen var ikke lenger tema for Rekdal, vrakingen i landslaget til tross.

- Klubben la press på Semb, og han sa nei. Dermed ble temaet lagt dødt. Det er så mange skader i Hertha at de såvidt kan stille 11 mann, det var derfor presset ble så stort, sa han.

Da han brakk beinet i mars, hadde Rekdal vært på banen i 39 av Norges 40 siste EM- og VM-kamper (36 fra start, tre som innbytter). I hans skadefravær spilte Ståle Solbakken så godt i den sentrale midtbanerollen at Nils Johan Semb byttet midtbanestyrmann.

Tett løp

- Det var et tett løp, og uansett ville valget vært godt. De kan posisjonen begge to, har egenskapene som skal til og er disiplinerte i å balansere femmeren. Det som avgjorde var Ståles to veldig gode kvalifiseringskamper mot Hellas og Georgia. Det er det ferskeste på høyeste nivå, og gjorde ham vanskelig å komme utenom, sa Semb.

Rekdal gjorde det bra da han spilte mot Jamaica for en drøy uke siden, men legger ikke skjul på at han fortsatt ikke har tatt igjen det tapte.

- Jeg ville lyve om jeg sa jeg er i toppform, men formen er stigende. Da jeg brakk beinet, var jeg i veldig god form. Nå synes jeg det er synd at sesongen er over, sa han.

(NTB)