Rekdal krever spillere

Kjetil Rekdal har sagt muntlig ja til å fortsette som trener for Vålerenga. Klubben har nå ei uke på å få de sportslige brikkene på plass.

- Vålerenga ga Rekdal et kontraktstilbud i dag (onsdag), som han sa ja til. Vi har gitt han frist på ei uke til å signere kontrakten. I mellomtida må vi sørge for at de sportslige forutsetningene er tilstede, sier klubbens direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

- Forslaget er endelig, så det blir ingen reforhandlinger. Vår jobb er nå å få spillere på plass slik at det kan bli en skikkelig sportslig satsing kommende sesong.

Siem har fått mandat til å lede arbeidet med å skaffe nær ti spillere til dagens stall. Blant dem er flere av fjorårets spillere som er uten kontrakt, men direktøren mener VIF trenger fem eller seks forsterkninger.

Lavt på lønnsstigen

- Vi begynner samtalene allerede i kveld (onsdag). Vi skal blant andre møte Ardian Gashi, Bjørn Arild Levernes og Lars Bohinen.

Han sier Rekdal har gitt veldig mye i forhandlingene med klubben, og sier den tidligere landslagskapteinen vil få en lønning som ligger et godt stykke bak de best betalte i Tippeliga-trenerne.

- Han vil være på nedre halvdel, for å si det slik. Kjetil har gitt avkall på mange penger fordi han virkelig ønsker å få til noe med klubben.

Bare trener

Rekdal har tidligere sagt at han kanskje bare kom til å bli assistenttrener dersom han velger å bli i klubben fordi han regner med å måtte trå til som spiller også i 2004-sesongen. Men Vålerenga vil ha ham som hovedtrener.

- Kjetil skal være Vålerengas trener, men selvfølgelig trenger han et apparat rundt seg. Det er litt opp til han sjøl å finne ut hvem han vil ha med, men så langt har vi ikke kommet ennå.

- Han er ikke tiltenkt en rolle som spiller, selv om alle ser at han er god nok. I hans nye kontrakt vil det ikke være noen ekstra bonus sjøl om han spiller.

  • Dagbladet fikk ikke kontakt med Kjetil Rekdal i går.
ENIGE:</B> Kjetil Rekdal er muntlig enig med direktør Kjetil Siem om å fortsette som VIF-trener.