Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Rekdal langer ut mot VIF-fansen: - Sjikane

- Hold det innenfor en ramme som er litt morsom, sier fotballeksperten.

EKSPERT: Kjetil Rekdal likte ikke det han hørte fra Klanen sist helg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EKSPERT: Kjetil Rekdal likte ikke det han hørte fra Klanen sist helg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Herman Stengel er en horesønn.» Disse ordene runget utover Intility Arena da Vålerenga tok imot Strømsgodset sist lørdag.

I en podkast på Eurosport tar ekspert Kjetil Rekdal et oppgjør med supporternes synging mot den tidligere Vålerenga-spilleren.

- Klanen har tapt seg. Det er ikke den humoren, morsomheten og trøkket som de hadde. Jeg vokste opp med det. Og det er ikke mye igjen dessverre, sier Rekdal i podkasten.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Det der er sjikane som ikke hører hjemme på fotballbanen. Det tror jeg de er enige i selv også.

Stortalent

Herman Stengel (22) ble sett på som et av de største talentene i Norge. I 2014 gikk han fra Stabæk til Vålerenga. Men etter sesongen i fjor var det slutt: Stengel sleit med spilletida under Ronny Deila og dro til Strømsgodset.

VERBAL JULING: Herman Stengel (i midten) fikk høre det i møtet med supporterne til Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VERBAL JULING: Herman Stengel (i midten) fikk høre det i møtet med supporterne til Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Da han var tilbake på Intility Arena sist lørdag, valgte fansen å gi ham «verbal juling» i 1-4-tapet.

- Jeg var forberedt på at de skulle komme med en del, men ikke at det skulle handle om mamma, sa han etterpå.

Kjetil Rekdal satt ringside og kommenterte kampen for Eurosport.

- At spillere og trenere får høre det, har jeg vært med på selv. Ganske mye, egentlig. Men du må holde det innenfor en ramme som er litt morsom og ikke går over streken.

Rekdal fortsetter:

- Jeg synes dette var elendig. Spesielt når jeg vet bakgrunnshistorien hele veien. Det er ingen grunn til å angripe Herman sånn som han ble herset med i fjor. Det er mulig historien er blitt fortalt sånn at det var Herman som dolket klubben i ryggen. Men etter det jeg er blitt fortalt, skjedde det motsatte.

Rekdal påpeker at Stengel ble henvist til benk og tribune.

- Likevel utviklet han seg som spiller. Så fikk han tilfeldigvis sjansen mot slutten av sesongen. Da hadde han sikkert bestemt seg for at han allerede ville bort. Hvis du som spiller ikke har tillit til treneren, er det naturlig. Kanskje ble ledelsen snurt. Men han var ganske mye mer ønsket i Godset, sier Rekdal.

Han mener Klanen burde rettet fokuset mot Vålerengas ledelse:

- De burde vært sure på ledelsen som klarte å rote bort Stengel. Uansett skulle de hatt forståelse for hvorfor Herman gikk.

Ikke enig

Klanen-talsperson Erling Rostvåg svarer følgende på kritikken:

- Vi er uenige om hvilken versjon som gjelder om Herman Stengel.

- Står du inne for at fansen sang at han er en «horesønn»?

- Som jeg har uttalt til flere medier: Vi etterstreber å uttrykke misnøye mot spillere på en mer elegant måte enn det vi gjorde. I utgangspunktet synes jeg ikke et ubehagelig skjellsord er å gå over streken. Men jeg skulle ønske at vi sang noe smartere som sa noe mellom linjene. Det er en kulere måte å være ubehagelig på.

- Hvor går grensa for dere?

- Grensa går ved norsk lov og egne vedtekter. Vi går ikke på etnisitet, religion eller legning.

Til Kristiansand

Vålerenga møter Start i Kristiansand lørdag. Her har Klanen lagt opp til bortereise.

Begge lag prøver å stable seg på beina igjen etter to tap. Spesielt 1-4-nederlaget for Strømsgodset var tøft å svelge for Vålerenga.

- De har scoret fire mål på fire kamper. Det er tynt. De har sluppet inn åtte og har problemer både framover og bakover, sier Rekdal, som sist gang trente klubben fra 2013 til 2016.

- To seire og to tap er godkjent på et slags vis. Men det er måten de taper de to siste kampene på som gir grunn til bekymring. Ryker de mot Start, vil det sikkert bli en del spørsmål, sier han.

Eliteserien
Molde43018-59
Sarpsborg42207-38
Haugesund42116-37
Brann32104-17
Tromsø42029-76
Ranheim32016-66
Vålerenga42024-86
Rosenborg41217-45
Strømsgodset41218-75
Kristiansund41124-54
Odd41124-54
Lillestrøm41125-74
Sandefjord41126-94
Start31025-63
Bodø/Glimt41033-73
Stabæk30214-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!