Advokat Erik Flågan:

- Rekdal leder Start i serieåpningen

Hevder treneren møter opp til tross for Start-bråk.

BRÅK: Kjetil Rekdals advokat Erik Flågan sier den fristilte Start-treneren kommer til å møte på jobb lørdag for å lede laget mot Aalesund i sesongstarten. Foto: NTB Scanpix
BRÅK: Kjetil Rekdals advokat Erik Flågan sier den fristilte Start-treneren kommer til å møte på jobb lørdag for å lede laget mot Aalesund i sesongstarten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rekdals advokat Erik Flågan sier den fristilte Start-treneren kommer til å møte på jobb lørdag for å lede laget mot Aalesund i sesongstarten.

Torsdag fikk Rekdal beskjed fra styret i Start om at han er fritatt fra sine oppgaver i 1.-divisjonsklubben, etter at det er opprettet personalsak mot ham. Fredag sier hans advokat at han kommer til å stille på jobb og lede Start i første seriekamp hjemme mot Aalesund.

- Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, sier advokat Flågan i en pressemelding.

Han fortsetter og sier at et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av fredagens brev vil heller ikke være gyldig, og således ikke vil bli respektert.

- Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen.

Rekdal bekrefter at han vil følge advokatens råd om å gjenoppta sitt arbeid, og opplyser at han nå er godt i gang med å forberede kampplanen for serieåpningen mot Aalesund.

50-åringen skulle fredag vært i drøftelsesmøte med Start, men advokaten hans utsatte samtalene. Det skriver VG , som får opplysningene bekreftet av Starts styreleder Monica Bergin Grimstad.

- Det stemmer, skriver Grimstad i en SMS til avisen.

Rekdal ønsker fortsatt ikke å kommentere saken ytterligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer