Rekdal ler av påstand om at Aafk la inn «latterlig lavt bud»

Kongsvinger krever 10 millioner for talent.

JAKTER SPISS: Kjetil Rekdal og Aalesund jakter en ny spiss, og skal ifølge KIL ha lagt inn bud på Magnus Solum. Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix og kil.no
JAKTER SPISS: Kjetil Rekdal og Aalesund jakter en ny spiss, og skal ifølge KIL ha lagt inn bud på Magnus Solum. Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix og kil.noVis mer

(Dagbladet): Aalesund serieåpnet med 0-0 borte mot Stabæk - og Kjetil Rekdals mannskap har i hele vinter vært på jakt etter en spiss.

Ifølge Glåmdalen skal Aalesund nylig ha lagt inn et bud på Kongsvinger-spiss Magnus Solum (19). Avisa hevder AaFK kom med to bud, og at det høyeste skal ha vært på 1,75 millioner kroner. Det ble blankt avvist og karakterisert som «latterlig lavt» av Kongsvinger-ledelsen.

- Ja, vi har hatt en dialog med Aalesund. Magnus Solum var ønsket dit. Vi fikk for en to ukers tid siden et latterlig lavt bud, og deretter et annet lavt bud, sier KILs daglige leder Asger Jensby til Glåmdalen.

- Jeg vet at Aalesund har 10 millioner tilgjengelig i jakten på ny spiss. Kommer det en mail om at disse pengene er våre i bytte mot Magnus, stiller dog ting seg helt annerledes, sier Jensby til lokalavisa.

- Har ikke så mye Aalesund-trener Kjetil Rekdal fnyser av Jensbys utspill da Dagbladet gjengir KIL-sjefens sitater.

- He-he, at vi har 10 millioner kroner er i alle fall ikke riktig. Det blir feil av meg å kommentere overganger, og jeg vet ikke hvor han har tallene sine fra. Alt jeg kan si er at vi gjerne skulle hatt de pengene Jensby tror vi har, sier Rekdal til Dagbladet.

Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff ønsker heller ikke å snakke om klubbens overganger.

VIL HA 10 MILL: KIL-sjef Asger Jensby sier klubben selger for ti millioner kroner. 
Foto: Rune Evensen / SCANPIX
VIL HA 10 MILL: KIL-sjef Asger Jensby sier klubben selger for ti millioner kroner. Foto: Rune Evensen / SCANPIX Vis mer

- Vi kommenterer ikke overgangssaker, men det vil alltid være slik at det er opp til dem som mottar tilbudet å avgjøre det. Utover det har jeg ingen ting å si om KILs utspill, sier Hoff til Dagbladet.

- Det er spesielt å høre at KIL vet så mye om vår økonomi, sier Hoff ironisk.

Hørt om interessen Solum selv sier at han vet om interessen fra Aafk.

- Jeg er klar over interessen. Asger og manageren min (Tom Nordlie) har informert meg. Det er selvsagt moro å bli lagt merke til, men jeg spiller selvsagt for KIL, sier Solum til Glåmdalen.

Solum ble KILs toppscorer med 9 mål på 25 kamper i fjor.