FRYKTER IKKE NY SKANDALE: Kjetil Rekdal frykter ikke at Aalesund skal få en ny Dede Anderson-sak, etter at to av spillerne hans har innvilget seg ekstra lang juleferie, uten å ta telefonen når ledelsen har ringt dem. 
FOTO: ERIK BIRKELAND / Dagbladet
FRYKTER IKKE NY SKANDALE: Kjetil Rekdal frykter ikke at Aalesund skal få en ny Dede Anderson-sak, etter at to av spillerne hans har innvilget seg ekstra lang juleferie, uten å ta telefonen når ledelsen har ringt dem. FOTO: ERIK BIRKELAND / DagbladetVis mer

Rekdal lover oppvask med spillere på tjuvperm

Demar Phillips og Jason Morrison skulket treningsleir.

MOLDE (Dagbladet): I 2006 stakk brasilianske Dedé Andersson på en to år lang juleferie før han returnerte til Aalesund. I snart tre uker har Kjetil Rekdal savnet Jason Morrison og Demar Phillips.

Da Kjetil Rekdal samlet Aalesunds-troppen til første trening 6. januar, manglet to spillere. Demar Phillips og Jason Morrison var fortsatt hjemme på Jamaica, uten å ha oppgitt noen årsak til fraværet. Først i går kom Phillips tilbake. Morrison er fremdeles på «tjuvperm».

- Demar Phillips kom døgnvill tilbake søndag kveld og jeg har et godt håp om at Jason Morrison kommer på torsdag, det er visst bestilt billetter, sier Rekdal.

Frykter ikke ny skandale
Han frykter ikke at det på ny skal bli en ny farse slik den klubben opplevde med brasilianske Dede Andersson. Åttemillionersspissen reiste hjem på juleferie i desember 2006 og først i januar 2009 kom han tilbake for å trene. Rekdal svarte, etter noen få svake treninger, med å sende den etter hvert så lubne brasilianeren på hodet ut med terminert kontrakt.

- Det er vanskelig å svare på hvilke konsekvenser tjuvpermen vil få for våre to spillere fra Jamaica. Ledelsen skal snakke med dem først, sier Rekdal.

Lørdag reiser Aafk til La Manga for å møte klubber som Shaktar Donetsk, Anji og Kalmar. De kampene får ikke Phillips og Morrison spille, om formen ikke er på plass.

- De mangler opp imot tre uker med treninger sammen med laget. Ingen får spille for meg om de ikke er skikket til det fysisk, sier Rekdal.

Tid med familien
Aalesund-treneren har en viss forståelse for at det kan være en utfordring å spille fotball på motsatt klodehalvdel i forhold til hvor nær familie bor. Men regelverket for ulovlig fravær, er uansett ikke til å rokke i Aalesund. Både Morrison og Phillips har signalisert til Aalesund at de ville ha mer tid med familien.

- Det er alltid en utfordring med spillere som kommer langveisfra. Men dette er noe svært mange klubber opplever og ikke noe unikt for Aafk, sier Rekdal og bekrefter med en god latter, at han selv alltid greide å forlate barndomshjemmet på gården hjemme i bygda Rekdal i god tid før sesongstart.

Kjetil Rekdal leder for fjerde året på rad Aalesund i vinteroppkjøringen. At han mangler én spiller på egenforlenget juleferie, er ikke den største bekymringen.

- Jeg har for få spillere i stallen. Det er et savn etter å erstatte Enar Jääger og vi trenger en målgarantist i angrepet. Vi scoret bare 36 mål i fjor, det er for lite. Heldigvis kjenner jeg mange speidere og agenter rundt om i verden og vi er i gang med å finne disse spillerne, sier han og utdyper hvor utfordringen ligger:

Tok Rekdals lønn frokosten?
- Vi er ikke Manchester City og kan kjøpe våre soleklare førstevalg. Vi har begrensede midler og må gjøre de rette valgene, sier han.

KOM HJEM I GÅR: Demar Phillips har forklart at han trengte mer tid sammen med familien. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KOM HJEM I GÅR: Demar Phillips har forklart at han trengte mer tid sammen med familien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Rekdal tør ikke spå eller uttale seg om hvor godt rustet han føler klubben er foran årets serie.

- Det hjelper ikke hvor lenge jeg har trent klubben. Tippeligaen er en farlig liga. Kommer vi skeivt ut, blir det vanskelig å hente seg inn igjen, sier han og legger til at klubben har gjort svært få forandringer fra fjorårets måte å jobbe på:

- Det eneste er at vi har begynt å måle spillernes pulsfrekvens kontinuerlig under treningsøktene for å bedre oversikten, forteller han.

Rekdal sier Aafk ikke har økonomi til å innføre felles frokost før trening og lunsj i etterkant.

- Vi hadde felles frokost da jeg kom til klubben, men den ble kuttet ut av økonomiske årsaker, sier Rekdal og ler godt da Dagbladet lurer på om det var Rekdals høye lønn som tok knekken på spillernes matbudsjett.

- He he, mine lønnsutgifter tjener klubben inn igjen på suksessen vi har, avslutter Rekdal lakonisk.

TROR MORRISON KOMMER TORSDAG: Men Kjetil Rekdal har ikke fått snakket med Jason Morrison selv. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TROR MORRISON KOMMER TORSDAG: Men Kjetil Rekdal har ikke fått snakket med Jason Morrison selv. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer