Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal måtte roe seg ned med luftetur: - Sjelden jeg har vært så forbannet

Ydmyket i Molde.

FORBANNET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var usedvanlig skuffet etter VIFs 0-4-tap i Molde. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORBANNET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var usedvanlig skuffet etter VIFs 0-4-tap i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Molde - Vålerenga 4-0 (2-0)

(Dagbladet): I fjor tok Kjetil Rekdal og Vålerenga et knallsterkt bortepoeng mot Molde på Aker Stadion. Likevel var Vålerenga-treneren frustrert og oppgitt etter kampen.

- Dommerne må skjerpe seg. Det er store og avgjørende dommerfeil hver eneste runde. Vi må kunne forvente at de presterer bedre enn dette, sa Rekdal til Dagbladet.

I år hadde han ingenting å skylde på. Og denne gang hadde Rekdal langt større grunn til å være frustrert. I Molde i kveld leverte Vålerenga en svært skuffende prestasjon, og Rekdal var - ikke overraskende - svært forbannet etter kampen.

47-åringen er, med visse unntak, kjent for å stå oppreist i motvinden og stille raskt opp for pressen. Det gjorde han i dag også, men denne gang måtte han ha seg en liten luftetur før han reflekterte over 0-4-tapet mot Ole Gunnar Solskjærs elever.

- Jeg måtte ut og lufte meg. Det er sjelden jeg har vært så skuffet og forbannet. Det skal jeg ærlig innrømme. Vi trøkker ikke til nok. Jeg tror ikke det var mange Molde-spillere som hadde det vondt i dag, for å si det sånn, sier Rekdal til TV 2.

- Vi blir ikke rundspilt fra start til mål, men gjør for mange feil. Vi lager en corner som er totalt unødvendig og et selvmål som ødelegger veldig. Da dreper vi oss selv. Det er trist. Nå skal vi prate ut og finne ut av dette, forteller Vålerenga-sjefen.

- For sløvt Sarpsborg 08s storseier i Kristiansand reddet Rekdals elever fra å være tabelljumbo. Å være nest sist i Tippeligaen er likevel altfor svakt av Oslo-klubben.

VIF-legenden Freddy dos Santos tror Rekdal får det tøft med å sove i natt.

- Kjetil kommer til å erge seg over dette lenge. De gir bort enkle mål på dødball. Det er for sløvt, oppsummerte dos Santos under TV 2s Fotballkveld.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var svært godt fornøyd med det Sander Svendsen og resten av Molde-laget presterte mot Vålerenga.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var svært godt fornøyd med det Sander Svendsen og resten av Molde-laget presterte mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Solskjær og Rekdal har et godt forhold. Etter kampen kom Molde-manageren med noen trøstende ord til sin trenerkollega og forhenværende landslagskollega.

- Det var ingen 4-0-kamp. Det er et flatterende resultat, men vi er best i de avgjørende situasjonene. Vålerenga har mange gode spillere kommer til å slå tilbake, spår Solskjær.

Hyller Gudjohnsen Mens Vålerenga nest sist i Tippeligaen, er Molde nest best etter Rosenborg etter seks serierunder.

Molde ydmyket VIF med sifrene 4-0 etter flere vakre scoringer i en kamp hvor den tidligere Barcelona-spilleren Eidur Gudjohnsen herjet som i glansdagene.

- Det Gudjohnsen gjør i forkant av 1-0-scoringen, er fotballkunst. Det er sjelden vi ser sånt i norsk fotball, utbrøt TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen etter målet som Sander Svendsen ekspederte i mål.

- Bevegelsen og touchen der er Barcelona-klasse, supplerte Solskjær etter kampslutt.

Han smilte bredt da Joona Tovio fastsatte sluttresultatet til 4-0. Rekdal var på sin side i et stikk motsatt sinnelag.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg tror ikke jeg skal si mer, avslutter Vålerenga-treneren.

SKUFFET: VIF-trener Kjetil Rekdal var oppgitt etter stortapet mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: VIF-trener Kjetil Rekdal var oppgitt etter stortapet mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart