Rekdal med ball

Erik Mykland lå fortsatt under dyna da Kjetil Rekdal dukket opp på Vålerenga-treningen i går morges. Rekdal var så misfornøyd med innsatsen mot Belgia at han ba om å få trene for fullt istedenfor å jogge.

Trener Tom Nordlie godtok uten videre Rekdals argument for en skikkelig balløkt bare ei dårlig natts søvn etter hjemmeflausen mot Belgia.

- Han sa at han knapt hadde vært nær ballen mot Belgia. Da fikk han i alle fall trene med ball i dag, sier Nordlie.

- Jeg liker å trene. Mye bedre enn å jogge langs sidelinja, sier Rekdal, som heller ville legge Belgia-tapet bak seg blant lagkameratene istendenfor å sture på hotellrommet.

Derfor spilte han 40 minutter høyintensiv fiveaside med Vålerenga-gutta på 50 meter lang bane - uten offside. Mye ballkontakt og mye løping. Perfekt aktivitet for å kvitte seg med gørra - både i bein og hode.

- Livet går videre, sier han.

Spekulerer ikke

Kapteinens innsats mot Belgia kan utmerket godt plassere ham på sidelinja under EM. Som benkesliter eller TV-titter hjemme i Norge.

- Jeg var sjelden borti ballen. Frustrerende. Men dette er ingen unnskyldning. Det som skjer skal ikke skje. Det må jeg ta på min kappe, sier Rekdal, og drar sjøl konklusjonen:

- Tolker man det som om dette var sjansen jeg fikk, så spilte jeg meg ikke inn på laget, sier Rekdal.

- Tror du på spilletid mot Slovakia 27. mai?

- Før det skal vi spille sju seriekamper. Det vil jeg ikke spekulere i.

Han har vært med for lenge i gamet til å gjøre noe annet.

- Jeg vet at det snur fort i fotball. Innen den tid kan noen være skadd, sier Rekdal, som innser at han ikke lenger er klart førstevalg i sentralrollen.

- Plassen har tilhørt meg på hele 90-tallet. Skader har gjort at jeg har mistet endel av posisjonen. Nå er det helt åpent, sier han.

- Trenger lading

I går forklarte landslagssjef Nils Johan Semb den kollektive svikten etter pause slik:

- Konsentrasjonssvikt. Det er det beste svaret jeg kan gi.

Rekdal er bare delvis enig.

- Ja, nei - for å være ærlig så synes jeg ikke første omgang var så mye bedre enn andre omgang. Det virker som om ganske mange trenger å lade batteriene etter et tøft program, sier Rekdal til Dagbladet før han legger seg på massasjebenken.

Søndag er det ny kamp for Rekdal på Ullevaal - mot Bryne.

- Vi skal slå dem og revansjere tapet for Haugesund. Jeg skal også revansjere meg, og vise at jeg kan spille fotball på denne banen, sier Rekdal.