LYKKELIG: Kjetil Rekdal var glad etter 3-0-seieren over Molde. Det samme var målscorer Moa (til høyre). Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LYKKELIG: Kjetil Rekdal var glad etter 3-0-seieren over Molde. Det samme var målscorer Moa (til høyre). Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Rekdal med melding til kritikerne: - Nå kan de slutte med det gnålet

Lettet over å få vist fram egen filosofi mot Molde.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mens Moldes formkurve er stupbratt etter lagenes møte i hovedstaden, kan Vålerenga glede seg over sju av ni mulige poeng på de tre siste kampene.

Tre scoringer, en drøss med skapte sjanser og spillere fulle av energi gjorde at både målscorer Mohammed Abdellaoue og trener Kjetil Rekdal var storfornøyde etter matchen mot Molde. En match som var årsbeste av blåtrøyene.

- Dette gjør at man stiller seg mange spørsmål. Jeg lurer på hvorfor vi bare står med 18 poeng! Det er et vanvittig høyt nivå over mye av det vi gjør. Vi skulle scoret flere mål også. Vi hadde fantastiske angrep jevnt over og forsvarte oss bedre enn på lenge, sier Rekdal til Dagbladet, før han legger til:

- Det som gleder meg mest, er å få vist at vi har en plan. Det gnålet om at vi ikke har det, kan folk slutte å prate om. Vi viser at vi har en filosofi som er veldig bra for spillere å utvikle seg under, med offensive backer og gode pasnings- og bakromsspillere. Alt var på plass i dag.

Moa sprudlet

VIFs avtroppende hovedtrener fikk blant annet se en tidligere skadeplaget Moa både score og demonstrere et langt saftigere steg enn i samtlige av de foregående 12 månedene etter returen fra tysk fotball.

Overfor Dagbladet og andre norske medier varsler 30-åringen at det i tillegg er enda mer i vente.

- Jeg føler meg skarpere i bevegelsene. Jeg har sagt at jeg trenger litt tid. Nå ser jeg bare framover. Jeg vet at sluttproduktet blir bra, men jeg er fremdeles ikke helt på topp, forteller Moa.

Fremdeles i nedrykksdrama

Selv om Vålerenga utklasset Molde, kjemper de fremdeles en kamp om å overleve i Tippeligaen. Etter at den 18. runden er ferdigspilt, ligger hovedstadslaget på trygg grunn, men bare med to poengs margin. De mange positive bekreftelsene gir imidlertid arbeidsro inn mot neste helgs oppgjør mot Sarpsborg 08 i Østfold.

- Vi har trent godt og hatt troa på det vi har holdt på med. I denne kampen var det litt mer flyt. Vi tok med oss masse selvtillit fra Start-kampen og bygget videre på det. Vi har hatt en god uke. Nå ser vi bare framover. Vi har fortsatt ikke fått til en dritt, så vi må bare fortsette å plukke poeng, sier Moa.