<strong>ENGASJERT:</strong> Kjetil Rekdal, her med landslagsledelsen i bakgrunnen, hiver seg inn i rettighetsdebatten i norsk fotball. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENGASJERT: Kjetil Rekdal, her med landslagsledelsen i bakgrunnen, hiver seg inn i rettighetsdebatten i norsk fotball. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fotball:

Rekdal mener han er feilsitert av Dagbladet i rettighetskritikken

- Det har jeg ingen mening om. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Rekdal mener han aldri har kritisert Tollås Nation og aldri har rast mot TV 2 i denne saken.

- Jeg ble spurt om det, og da spurte jeg om det ikke er rart at han sitter der når Discovery har rettighetene. Da jeg ble spurt om hva jeg syntes om det, sa jeg at jeg ikke har noen mening om det. Jeg kan ikke huske at jeg sa noe annet, i hvert fall, og jeg husker vanligvis ganske godt, sier Rekdal til Dagbladet i kveld.

- Dette har kommet aldeles feil ut, sier Rekdal om saken under, som han mener er blåst opp og tatt ut av sin sammenheng.

(Dagbladet): TV-konflikten mellom Discovery/Fotball Media og TV 2 har pågått siden før Eliteserie-starten og TV 2 er blitt stevnet for måten de benytter seg av bildene til rettighetshaveren i Fotball Xtra.

Nå kaster Kjetil Rekdal bensin på bålet.

<strong>FÅR KRITIKK:</strong> Jonatan Tollås Nation burde ikke stilt opp for TV 2 i Fotball Xtra, mener Kjetil Rekdal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Jonatan Tollås Nation burde ikke stilt opp for TV 2 i Fotball Xtra, mener Kjetil Rekdal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere Vålerenga-treneren og nåværende fotballeksperten i Discovery reagerer sterkt på at Vålerengas kaptein Jonatan Tollås Nation var på plass hos Fotball Xtra på TV 2 i går kveld underveis i serierunden.

- Først av alt er det latterlig at han (Tollås Nation) sitter der i TV 2 når det er Discovery som har rettighetene. Det er helt absurd. Det er en kjempeskrape bare det, merkevaremessig, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. (Dette er altså det Rekdal mener han ikke har sagt, red.anm.)

Bruker energi på andre ting

Tollås Nation hadde én kamps karantene etter et rødt kort mot Sandefjord fra 9. april.

Hovedpersonen ønsker ikke å si noe om hvem sin avgjørelse det var at han stilte opp for TV 2 mens han selv var suspendert.

Tollås Nation ønsker heller ikke å kommentere Rekdals utspill.

- Jeg har andre ting å bruke energi på nå enn å kommentere det, sier Tollås Nation til Dagbladet, men blir tatt kraftig i forsvar av TV 2s nyhets- og sportsdirektør, Jan Ove Årsæther.

- Så vidt meg bekjent har ikke Discovery kjøpt rettighetene til ytringsfriheten og pressefriheten. Spillerne må jo få lov til å stille i frie og uavhengige medier. Denne tankegangen er rimelig på tvers av demokratisk tankesett. Dette er vel det siste som skal styres av lommeboka.

Står for Rekdals regning

Ledelsen i Discovery stiller seg ikke umiddelbart bak Rekdals tirade mot Tollås Nation og TV 2, men uttaler følgende:

- Vi er veldige glade for Kjetils engasjement - det er derfor han er vår fotballekspert. Selve innholdet i utsagnet her får imidlertid stå for hans egen regning, sier Lars Kvam, senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery, til Dagbladet.

.......................................................

STORTAP: Molde gjorde hakkemat av Ronny Deilas Vålerenga. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer