FORNØYD: Kjetil Rekdal - seks kilo slankere. Og lettet etter seieren. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FORNØYD: Kjetil Rekdal - seks kilo slankere. Og lettet etter seieren. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Rekdal mistet seks kilo etter intern VIF-konkurranse

Fornøyd med ny seier.

Odd- Vålerenga 1-2

SKIEN (Dagbladet): Alle piler peker oppover etter at Vålerenga slo Odd 2-1 søndag kveld. Oslo-laget klatret opp til niendeplass på tabellen og er ute av bunnstriden. Men noen piler peker også nedover - blant annet vekta til trener Kjetil Rekdal (47).

Tidligere i sommer begynte spillerne å jobbe med fettprosenten. Alt som et ledd i å prestere bedre. Rekdal ville ikke være noe unntak og kastet seg på opplegget.

Resultat: Han har allerede gått ned fem-seks kilo.

- Det er blitt et kick og en konkurranse. Alt nytt kan fornektes eller tas imot med takk. Jeg har gått ned fem-seks kilo etter at vi startet, forteller Rekdal.

- Siden vi startet for rundt en måned siden har vi målt fettprosenten tre ganger. Jeg sa at det var uaktuelt å være med første gang. Jeg ville ikke vite hvor ille det sto til før jeg hadde fått trent i 14 dager.

 HAR SLANKET SEG: Kjetil Rekdal var litt tyngre i bevegelsene tidligere i sommer.  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 HAR SLANKET SEG: Kjetil Rekdal var litt tyngre i bevegelsene tidligere i sommer.  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan jobber dere med fettprosenten?

- Vi har endret kosthold. Vi hadde begynt å vinne kamper før dette også. Men det er blitt en liten konkurranse. For min egen del har jeg sluttet å drikke cola. Og jeg trener. Men det er ikke ene og alene på grunn av dette at vi har begynt å vinne kamper igjen, understreker Rekdal.

Kunstmål

Mohammed «Moa» Abdellaoue ble den store spilleren med to mål mot Odd. Det første var en kunstscoring, der han brassesparket ballen i mål før pause. Odd utliknet ved Espen Ruud rett etter hvilen. Men Moa avgjorde rundt 20 minutter ut i andre omgang.

- Det var fint. At den gamle kroppen får til noe sånt, tar vi med oss, sier han om brassesparket.

- Jeg har scoret flotte mål tidligere også. Men det er lenge siden jeg har scoret et sånt mål. Det er i nærheten av topp tre sammenliknet med det jeg har gjort tidligere.

Denne uka møtes landslaget for å spille kamper mot Hviterussland og Tyskland på Ullevaal. Moa - som har vært mye skadeplaget - sier at han ikke har gitt opp å spille med flagget på brystet igjen.

MATCHVINNER: Mohammed Abdellaoue (i blått) leverte klasse for Vålerenga i 2-1-seieren over Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Mohammed Abdellaoue (i blått) leverte klasse for Vålerenga i 2-1-seieren over Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Selvfølgelig ikke. Men jeg er fortsatt et stykke unna. Jeg vet hva som må til for å komme dit. Du må prestere over en periode.

Rekdal var fornøyd med spissen:

- Det var to klasseavslutninger.

Ute av gjørma

Vålerenga har jobbet seg ut av gjørma etter en tøff start på sesongen.

- Det viktigste var ikke å få panikk. Vi er et team som har jobbet utrettelig i lang tid for å holde Vålerenga flytende. Vi diskuterte om vi skulle spille enda mer kynisk. Men det hadde ikke passet disse spillerne. Jeg er glad vi beholdt roen og kan vise fram et spill som er attraktivt for unge gutter å være en del av, forteller Rekdal.

Odd ligger fortsatt på sølvplass, til tross for bare én seier på sju kamper.

- Det er tull å snakke om medaljer slik Odd er nå, slår trener Dag-Eilev Fagermo fast. Han peker på at skader har rystet laget.