Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal-nei til utenlandsk klubb

Vurderer nytt yrke.

(Dagbladet.no): Det er gått drøye to uker siden Kjetil Rekdal fikk sparken som Kaiserslautern-trener.

I øyeblikket ferierer han på Gran Canaria, men han har allerede rukket å vurdere et tilbud om en ny trenerjobb. Han takket nei.

- Det var ikke riktig å si ja til det tilbudet nå, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Han sier at det var en utenlandsk klubb, men vil ikke si i hvilket land. Erfaringen fra Kaiserslautern har lært ham å tenke seg nøye om før han sier ja til en ny klubb.

- Klubbvalget var for dristig. Det var egentlig en umulig oppgave. Jeg hadde gjort for dårlig research, innrømmer Rekdal.

Vurderer annen jobb

Nå skal han ha ferie fram til 20. mars - «den første ferien jeg har hatt på evigheter». Så vil han gjøre opp status for karrieren videre.

Og Rekdal er slett ikke sikker på at det er fotballtrener han skal være.

PÅ FERIE: Her er Kjetil Rekdal på Gran Canaria på treningsleir med Vålerenga for to år siden. Nå er han på ferie samme sted. Foto: Kristin Svorte
PÅ FERIE: Her er Kjetil Rekdal på Gran Canaria på treningsleir med Vålerenga for to år siden. Nå er han på ferie samme sted. Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Det finnes andre alternativer enn å være trener. Både innenfor og utenfor fotballen. Jeg kan mer enn bare fotball, i motsetning til hva folk kanskje tror.

Akkurat hva han tenker på, vil han ikke utbasunere selv, men han har blant annet registrert at mange idrettsfolk holder foredrag.

- Jeg har mye jeg kunne lært bort, mener han.

Rekdal har imidlertid ikke fått tilbud om andre jobber enn den ene trenerjobben de siste to ukene.

- Men jeg har hatt mange interessante tilbud om jobber utenfor fotballen tidligere, da har det ikke passet. Kanskje passer det nå? sier han ettertenksomt.

- Fotball jeg kan best

Den tidligere landslagskapteinen tror likevel mest på at han vil ha tilknytning til fotball på et eller annet vis.

- Du kan si det sånn: Det er fotball jeg kan best. Å jobbe med fotball vil sannsynligvis alltid være utgangspunktet, tror Rekdal.

image: Rekdal-nei til utenlandsk klubb

Ti dager etter at Rekdals sydenferie er over, 30. mars, starter den norske Tippeligaen. De siste sesongene har trenerbyttene kommet tett. Så kanskje vi kan vente Rekdal på en norsk benk innen høsten er omme?

- Jeg går ikke og håper at det skjer noe med noen trenere i Norge. Jeg håper det går bra for alle, sier Rekdal diplomatisk.

Og rett før seriestart er neppe tidspunktet å få ny jobb i skandinavisk fotball. Da er det gunstigere å se etter en klubb med sesongstart på ettersommeren.

- Det ideelle er å vente til sommeren, og få starte helt fra bunnen av. Men det er sjelden man får velge helt fritt i denne bransjen. Tilbudene kommer og går, sier Kjetil Rekdal.

image: Rekdal-nei til utenlandsk klubb
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media