Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal nekter å grave seg ned

- Men akkurat nå er det en kamp om å overleve, sier han.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Etter tapet mot Fredrikstad sist søndag la Kjetil Rekdal hodet på blokka og truet med å trekke seg om VIF-gutta ikke viste dramatisk bedring.

- Jeg gidder ikke å reise rundt og bli pissa på, buldret VIF-treneren.

I stedet var det nettopp det han og resten av Vålerenga ble - denne gangen av Lillestrøm. Men selv om det ikke skortet på viljen denne gangen, skapte VIF knapt en stor målsjanse gjennom hele kampen.

Skylder ikke på dommeren

Etter sju kamper har laget som ble hyllet som seriemestre på Rådhusplassen i fjor høst begredelige fem poeng - og ligger på kvalikplass før de andre lagene er i aksjon lørdag.

- Akkurat nå er det en kamp for å ikke rykke ned. Slik er status per dags dato. Men med den kvaliteten vi har i laget, vil VIF vinne kamper igjen, og klatre på tabellen.

To minutter før slutt burde Vålerenga hatt straffe, da Shane Stefanutto handset inne i boksen på et innlegg fra høyrekanten. Men Rekdal ville ikke skylde på dommeren for at VIF tapte.

- Den treffer ham i hvert fall i hånda. Det står i regelboka at det skal dømmes. Enten så han det ikke, eller så ville han rett og slett ikke dømme. Men vi får ikke forandret på det uansett.

BARE FEM POENG: Kjetil Rekdals gutter har bare klart å skrape sammen til fem poeng så langt i år. Foto: SCANPIX
BARE FEM POENG: Kjetil Rekdals gutter har bare klart å skrape sammen til fem poeng så langt i år. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hva sier du til at så mange straffesituasjoner har gått i LSKs favør denne sesongen?

- En del ganger får man avgjørelser med seg, og andre ganger mot seg. I dag fikk LSK veldig mange med seg, sier han diplomatisk.

Shane Stefanutto forklarte situasjonen to minutter før slutt slik:

- Kroppen min var på vei framover, og jeg forsøkte naturligvis å ta ballen med foten. Det var ingen stor hands, den bare sneiet meg. Det er slik fotballen er.

- Trodde du dommeren ville blåse?

- Jeg snudde bare ryggen til og håpet på det beste, svarer han.

Semb føler med Reka

Rekdal mener Lillestrøm for tiden er på det nivået Vålerenga var i fjor - men synes ikke laget hans sto mye tilbake for serielederen på Ullevaal.

- 1. omgang var svak. 2. omgangen er solid, og da synes jeg vi var vel så gode som LSK. Målet på kort sikt nå er få laget opp på et bedre nivå. For øyeblikket er ikke stabiliteten og pondusen der.

- Hvor tøft har du det nå?

- Uansett om vi legger oss ned og skriker, får ikke forandra på det vi har gjort så langt. Det preger hodet alle. Men det er ingen antydning til nerver, sier Rekdal.

TV 2-ekspert Nils Johan Semb vet selv så altfor godt hvordan det er å måtte forklare seg kamp etter kamp når laget ikke lykkes. Den gamle landslagssjefen har vondt av Rekdal.

- Det er ingen hyggelig situasjon. Rekdal jobber enda hardere nå enn i medgang, da ting bare går av seg selv. I motgang bruker man så mye energi og prøver så hardt. Det er tøft, sier Semb til Dagbladet.no.

Han mener Vålerenga ofte spiller bra helt fram til de siste 25-30 meterne. Da stokker det meste seg.

- Dessuten har de ikke gjennombruddskraft i midten, mener Semb.

TUNGT: Magne Hoseth slår ut med armene. Det går ikke Vålerengas vei for tida.
PÅ VEI HJEM: Kjetil Rekdal forlater Ullevaal Stadion, nok en gang skuffet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media