AAFK VANT SIST: Aalesund vant 1-0 borte mot Start i fjor høst. Men de har ikke slått Start hjemme i Tippeligaen. Klarer de det i kveld, er de tilbake på tabelltoppen. Start kan ta andreplassen om de vinner på Color Line stadion. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
AAFK VANT SIST: Aalesund vant 1-0 borte mot Start i fjor høst. Men de har ikke slått Start hjemme i Tippeligaen. Klarer de det i kveld, er de tilbake på tabelltoppen. Start kan ta andreplassen om de vinner på Color Line stadion. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

Rekdal og Tørum skryter om kapp før toppkamp

Av hverandres lag.

||| • Direkte klokka 19: AaFK - Start

(Dagbladet): Aalesund vil være tilbake på tabelltoppen med seier hjemme mot Start i kveld.

Men om gjestene fra Sørlandet vinner, klatrer de helt opp på andreplass i Tippeligaen.

Trenerne lader opp med å skryte hverandres lag opp i skyene i hver sin lokalavis i dag. Et klassisk grep for å flytte presset fra seg selv til motstanderen - eller kanskje bare fortjent ros og respekt.

- Medaljekandidat - Start kan ta medalje, ja, sier Kjetil Rekdal til Sunnmørsposten.

- Det er et veldig bra lag, som har mange gode offensive spillere. Men også vi er et bra lag, sier Rekdal.

Start-trener Knut Tørum er like raus med skryten.

- Jeg synes Aalesund har utviklet seg veldig. De har utviklet spillet sitt og har flere sider ved spillet sitt enn før, sier han til fvn.no.

Slår hverandre borte De to lagene har møttes i Tippeligaen i tre tidligere sesonger. Aalesund har vunnet tre av de seks kampene - alle tre i Kristiansand.

I Ålesund har Start vunnet to ganger, mens det ble 1-1 i fjor. Etter kampen skjelte Rekdal ut sin veteraninnbytter Trond Fredriksen for «et fryktelig innhopp».

Start har vist styrke på bortebane også i år, med 3-3 på Lerkendal og 4-3-seier mot Brann i Bergen.

• Direkte klokka 19: AaFK - Start