Rekdal og Vålerenga i dialog om ny kontrakt

Trøim trolig med videre også.

FORTSETTER I VÅLERENGA: Kjetil Rekdals kontrakt som VIF-trener går ut ved årsskiftet, men Rekdal er veldig nære å signere på en ny avtale. Partene skal møtes til kontraktsforhandlinger til uka. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FORTSETTER I VÅLERENGA: Kjetil Rekdals kontrakt som VIF-trener går ut ved årsskiftet, men Rekdal er veldig nære å signere på en ny avtale. Partene skal møtes til kontraktsforhandlinger til uka. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Kjetil Rekdals rådgiver Trond Mathiesen skal i møte med Vålerenga-ledelsen neste uke for å diskutere detaljer i en ny kontrakt for Rekdal.

VIF-treneren har hele tiden vært avslappet til egen kontraktsituasjon, og vært opptatt av at klubben fikk gjennomført det ekstraordinære årsmøtet 1. september før han tok stilling til en eventuell forlengelse.

- Utrettet mye Rekdal har ikke lagt skjul på at han fortsatt har ambisjoner om å reise ut som trener igjen, men samtidig føler han at han er godt i gang med et spennende prosjekt i Vålerenga.

- Jeg trives veldig godt i Vålerenga, og vi har fått utrettet ganske mye i løpet av de snart to åra jeg har vært her. Vi har redusert kostnadssiden betydelig, vi spiller attraktiv fotball og det er en økt interesse rundt Vålerenga, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Henger i hop Med Rekdal bak roret, så ligger alt til rette for at klubbens «rike onkel» Tror Olav Trøim også stiller seg positiv til å stille økonomiske midler til rådighet.

- Trøim og jeg henger i hop. Om en av oss blir bort, så blir nok den andre borte også. Vi har en felles plattform. Men vi må få slutt på at han må inn som redningsmann hele tiden. Vi må komme dit hvor han kan investere framfor å redde, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Hestekur Vålerenga er ennå ikke i mål med den enorme redningsaksjonen som ble iverksatt på vårparten, da det kom fram at Vålerenga manglet 15 millioner kroner til driften ut sesongen.

Rekdal føler seg derimot trygg på at de kommer i mål, og at klubben etter den økonomiske opprydningen vil stå bedre rustet til neste sesong. Ikke minst målt mot konkurrentene. For når han ser rundt seg, så ser Rekdal at klubber som Lillestrøm og Brann står foran lignende hestekur.

Og legger du til at rødt er primærfargen i regnskapene i fotball-Norge, så vet Rekdal også at det er få klubber, utover Molde, som kan flekse økonomiske muskler.

- Konkurransemann Vålerenga sikter seg inn mot et budsjett på rundt 60 millioner kroner for 2015. Det er kutt på rundt 40 millioner.

Men så kommer eventuelle nye bidrag fra Tor Olav Trøim oppå der.

- Om han ser at vi får til en fornuftig drift, så kan han være interessert i å være med videre. Han er en konkurransemann. Og fortsetter han, så kan det hende at flere hopper på også. Men alt forutsetter en fornuftig daglig drift, sier Kjetil Rekdal.

BLIR MED VIDERE: Tor Olav Trøim skal være positiv til å investere videre i Vålerenga så lenge klubben trenes av Kjetil Rekdal. Her er han sammen med Celina Midelfart på fotballkamp. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
BLIR MED VIDERE: Tor Olav Trøim skal være positiv til å investere videre i Vålerenga så lenge klubben trenes av Kjetil Rekdal. Her er han sammen med Celina Midelfart på fotballkamp. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer