Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippeligaen

Rekdal om Deilas taushet etter kamper: - Ser at det er litt spesielt

- Men vi har valgt å gjøre det sånn. Neste år får jeg holde meg i bakgrunnen, sier Vålerenga-bossen.

SIKRET PLASSEN: Vålerenga og trener Ronny Deila sikret plassen i Tippeligaen med 1-1 mot Lillestrøm på Ullevaal søndag kveld. I bakgrunnen sportssjef Kjetil Rekdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SIKRET PLASSEN: Vålerenga og trener Ronny Deila sikret plassen i Tippeligaen med 1-1 mot Lillestrøm på Ullevaal søndag kveld. I bakgrunnen sportssjef Kjetil Rekdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga - Lillestrøm 1-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Ronny Deila (41) og Vålerenga reddet plassen i Tippeligaen etter 1-1 mot Lillestrøm søndag kveld. Etterpå var den profilerte treneren taus.

Det samme var Deila etter 3-0-seieren over Tromsø i forrige runde.

- Jeg har mistet stemmen, var alt han ville si på vei ut fra Ullevaal rundt klokka 20.30 i går.

Men det er ikke hele sannheten. Kjetil Rekdal innrømmer at det er blitt inngått en arbeidsfordeling: Deila dirigerer laget fra sidelinja under kamper. Selv tar han seg av praten med mediene etterpå.

I England ville en slik praksis - at han som ledet laget på sidelinja ikke snakket til omverdenen etterpå - blitt hamret ned.

- Jeg ser at det er litt spesielt. Men vi har valgt å gjøre det sånn. Jeg får ta media i én kamp til, så får han ta det til neste år, sier Rekdal til Dagbladet.

- Vi har delt oss. Vi er et team, og det er bare vår måte å gjøre det på. Neste år får jeg holde meg i bakgrunnen, sier Rekdal og smiler.

Ved stupet

Deila skulle opprinnelig ta over som Vålerenga-trener i januar. Men klubben har balansert på kanten av stupet. Faren for nedrykk har vært overhengende.

Derfor kom Deila inn og ledet laget for første gang mot Tromsø. Det endte lykkelig. Og det gjorde det på sett og vis mot Lillestrøm også. Med ellevte plass kan Oslo-klubben begynne å planlegge neste sesong – som et lag i Tippeligaen.

GLADE VIF-GUTTER: Vajebah Sakor sørget for 1-1 mellom Vålerenga og Lillestrøm.  Her gratuleres han av de andre Vålerenga-spillerne på et godt besøkt Ullevaal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
GLADE VIF-GUTTER: Vajebah Sakor sørget for 1-1 mellom Vålerenga og Lillestrøm.  Her gratuleres han av de andre Vålerenga-spillerne på et godt besøkt Ullevaal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Deila fikk sparken i Celtic i sommer. I Skottland opplevde han et råkjør av en annen verden fra aviser, TV og supportere. Kan hende har dette noe å gjøre med at han - for øyeblikket - framstår som «Tause Ronny» i Vålerenga etter kamper.

Uansett får han skryt fra alle hold for jobben han gjør. Det er 41-åringen som nå er hovedtrener. Selv har Rekdal gått over i rollen som sportssjef.

Knirkefritt

- Ronny har stor erfaring. Han ser ting litt annerledes på enkelte områder. Det handler om små nyanser. Men vi spiller på samme måte som før og har samme tankegang. Dette var også ønsket vi hadde da vi hentet ham i sommer, påpeker Rekdal.

- Ser du for deg et helt knirkefritt samarbeid?

- Ja.

Også Moa, som var heit i går, er fornøyd med Deilas inntog:

- Han har opplevd masse. Han har bra erfaring og gode resultater med lagene han har vært i. Vi hører på ham når han prater. Han vet hva han snakker om. Ronny er en ny stemme som viderefører det vi har holdt på med.

Kaptein Christian Grindheim sier:

- Ronny har fått humør inn i gruppa. Alle som kjenner ham vet at han liker å samle folk rundt seg og fortelle historier.

Hatkamp

Deila og co. kunne gått på et surt tap i hatkampen mot Lillestrøm foran 19 000 tilskuere. Gary Martin sendte gjestene i ledelsen etter drøye halvtimen. Ti minutter før slutt utliknet Vajebah Sakor til 1-1.

HETT PÅ ULLEVAAL: Supporterne til Vålerenga og Lillestrøm sørget for en internasjonal stemning på tribunen. Her lager LSK-fansen litt ekstra liv og røre med fyrverkeri bak det ene målet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HETT PÅ ULLEVAAL: Supporterne til Vålerenga og Lillestrøm sørget for en internasjonal stemning på tribunen. Her lager LSK-fansen litt ekstra liv og røre med fyrverkeri bak det ene målet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Temperaturen på banen og tribunen var intens. Ikke minst tok det full fyr da Frode Kippe plantet en fot i mageregionen til Daniel Fredheim Holm og slapp unna med gult kort.

Rekdal medgir at han likte atmosfæren på Ullevaal. Men først og fremst handler det om å se framover.

- Nå vet vi hvilken liga vi spiller i neste sesong, sier han.

- Det er en lettelse å stå her. Det er mange grunner til at sesongen ble som den ble. Vi var forferdelige i våres. Vi sleit med stabiliteten, skader og det ene og det andre.

Flere mål

- Ser du hvilke knapper dere skal trykke på?

- Vi må få bort ti baklengsmål og score 15 mål til. Vi må også ha over to poeng i snitt på hjemmebane, forteller Rekdal.

For Lillestrøms del er ingenting avgjort. Laget ligger på 12. plass, ett poeng ned til kvalifisering. Motstander i siste serierunde er Molde.

- Dette er artig. Nå er vi i en situasjon der vi kan avgjøre vår egen skjebne. Det kunne vi ikke for fem kamper siden. Jeg synes vi står fram som et bra lag, sier trener Arne Erlandsen.

Tippeligaen
Rosenborg29206363-2466
Brann29156840-2651
Odd29156843-3251
Molde291361048-4145
Haugesund29129846-4245
Sarpsborg29129834-3545
Strømsgodset291271043-3943
Viking291271033-3343
Aalesund291161242-4939
Sogndal29812931-3336
Vålerenga29981239-3935
Lillestrøm297101244-5031
Tromsø29871433-4531
Bodø/Glimt29861535-4330
Stabæk29771532-4228
Start292101723-5616

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!