VÅLERENGA-TRENER:  Kjetil Rekdal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VÅLERENGA-TRENER: Kjetil Rekdal. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Rekdal om Riise: - Han er langt oppi åra og passer ikke vår profil

- Og vi er ikke i nærheten av å kunne lønne ham.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Arne Riise (35) kan være på vei til Aalesund. Og John Arne Riise kan ikke være på vei til Aalesund. Alt avhenger av hvordan Norges Fotballforbund og klubben ser på hans koblinger til spillselskapet Betsson framover.

Vålerenga har hatt Riise på besøk på flere treninger opp gjennom åra. Men selv om han nå bor i Oslo, har klubben aldri forsøkt å komme i posisjon til 35-åringen i denne omgang.

Ikke et tema - Vi er ikke i nærheten av å kunne lønne ham. Det har aldri vært noe tema, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Samtidig er han langt oppi åra og passer egentlig ikke vår profil. Jeg er ganske sikker på at han kunne vært en kortsiktig sportslig forsterkning. Men spørsmålet er hvor lenge. Vi skal bygge et lag som skal inn på en ny stadion. Da må vi ha en pil som peker oppover.

- Vi har press på oss om å ta et steg i år. Vi må gi tro og håp samtidig som en ny stadion reiser seg. Vi må ha et sportslig produkt som kan ta oss oppover på tabellen.

Vålerenga Stadion - som får en kapasitet på 18 000 tilskuere - skal stå ferdig høsten 2017.

Riise har tidligere uttrykt sin beundring for Rekdal - og hva han har fått til som trener. Han er samtidig klar på at det er til Aalesund han ønsker seg. Rett og slett for å få ringen sluttet på en eventyrlig fotballkarriere.

Under radaren Selv har Rekdal og Vålerenga operert litt under radaren denne vinteren. De færreste nevner laget som en seriøs gullkandidat.

VIF-bossen sier:

- De første rundene er som å slippe ville hester ut på beite. Du vet ikke helt hvor du står. De fire-fem første rundene er gjerne kaotiske. Det er utrolig viktig å få med seg poeng der. Det er vanvittig forskjell på stang inn og stang ut.

- Må du jage poeng utover våren, er det en tung materie, sier Rekdal til Dagbladet.

HVA SKJER?  John Arne Riise (caps) sitter foreløpig på sidelinja og venter. Her under en kamp på Ullevaal mellom Vålerenga og Stabæk i 2010.
Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
HVA SKJER? John Arne Riise (caps) sitter foreløpig på sidelinja og venter. Her under en kamp på Ullevaal mellom Vålerenga og Stabæk i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer