Rekdal om sønnen:- Har spaghettiarmer og kenyanske legger

Men Niklas (18) overbeviser på Vålerenga-trening.

TO BLAD REKDAL: Niklas (18) er på ferie hos pappa og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Den bruker talentet til å trene med Oslo-klubben. Målet er å gå i pappas historiske fotspor. For å klare det, må han legge på seg noen kilo muskler, mener «Reka» senior. Her sammen etter gårsdagens trening på Valle. Foto: Joachim Baardsen.
TO BLAD REKDAL: Niklas (18) er på ferie hos pappa og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Den bruker talentet til å trene med Oslo-klubben. Målet er å gå i pappas historiske fotspor. For å klare det, må han legge på seg noen kilo muskler, mener «Reka» senior. Her sammen etter gårsdagens trening på Valle. Foto: Joachim Baardsen.Vis mer

Kjetil Rekdal vil for alltid stå som en av Fotball-Norges største helter. Nå ønsker sønnen Niklas (18) å skape sin egen historie.

- Jeg er utrolig stolt over det pappa har utrettet på fotballbanen. Drømmen er at jeg også blir husket for noe en dag, sier Niklas Rekdal til Dagbladet.

18-åringen spiller til vanlig for Aalesunds rekruttlag i 3. divisjon, men de siste dagene har han kombinert familieferie med Vålerenga-treninger. Akkurat dét stortrives han med.

- Selvølgelig. Det er artigere å dra av en Tippeliga-spiller enn en junior, sier Rekdal etter en intensiv økt på Valle med Oslo-klubbens stjernespillere.

Hardtarbeidene Etter noen trøblete sesonger i starten av tenårene, har den offensive midtbanespilleren tatt store steg de siste 18 månedene. Med en slepen teknikk, raske dragninger og et godt blikk for spillet, henger han fint med på eliteserielagets tøffe treninger.

- Han jobber hardt, akkurat som «Reka» var kjent for. Helt klart en talentfull spiller, er veteran Morten Berres vurdering.

At Niklas har vist at han behersker det høye nivået, passer godt med ambisjonene. Det er likevel elementer ved spillet som må forbedres.

- Jeg ønsker først og fremst å kunne leve av fotballen. Hvis jeg legger på meg noen kilo muskler, kan det gå, mener hovedpersonen selv.

Det er pappa Kjetil enig i.

- Han har tatt store steg i det siste, men han må ha noe annet enn spaghettiarmer og kenyanske legger. Da jeg var 18 år, hadde jeg allerede spilt tre sesonger i eliteserien. Så vi er ikke så like. Han er en tekniker. Jeg var en bulldoser.

Tett oppfølging Helt siden Niklas var liten, har faren fulgt utviklingen hans nøye. Selv om de nå bor i hver sin by, har Rekdal senior fremdeles god kontroll.

- Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft er trenerne hans. Jeg har god dialog med dem rundt Niklas. Tilbakemeldingene jeg har fått, er at de er veldig fornøyde med ham, sier Vålerenga-treneren.

Han er selv kjent for å gi brutalt ærlige tilbakemeldinger til sine egne spillere. Det har også sønnen fått merke.

- Ja, men pappa er flink. Han sier ikke at «dette er bra», men heller at «du kan gjøre det ennå bedre». Det er bra, for han ble også oppdratt slik av sin far, forteller Niklas.

Siden i fjor har han trent jevnlig med Aalesunds A-lag. Det er likevel usikkert om det er i den oransje drakten fremtiden ligger. Vålerenga er derimot utelukket, foreløpig.

- Han er ikke god nok for A-laget nå, men jeg bor på Hamar, så kanskje HamKam kunne vært aktuelt for ham på sikt. Det spørs hvilke signaler som kommer fra Aalesund, mener Kjetil Rekdal.

HISTORISK: Kjetil Rekdal (44) ble norsk folkehelt da han satte inn 2-1-scoringen mot Brasil i Frankrike-VM, 1998 Foto: Bjørn Sigurdsøn, NTB Pluss
HISTORISK: Kjetil Rekdal (44) ble norsk folkehelt da han satte inn 2-1-scoringen mot Brasil i Frankrike-VM, 1998 Foto: Bjørn Sigurdsøn, NTB Pluss Vis mer