Rekdal om VIFs nye helt: - Folk må bare følge med, han er en god spiss

Scoret to mot Bodø/Glimt.

Vålerenga - Bodø/Glimt 3-1 (1-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga ble til tider avkledd i seriepremieren mot Molde (tapte 2-0) og var ute etter å løfte seg i sesongens første kamp på Ullevaal.

Vålerenga fikk en pangstart etter seks minutter da Diego Calvo fikk lagt inn fra sin venstreside. I boksen lå Vidar Ørn Kjartansson, som med venstrebeinet fikk god treff, og sendte ballen i nettmaskene bak Pavel Londak.

En meget bra avslutning av islendingen som scoret sitt første mål for sesongen etter overgangen fra Fylkir.

Vålerenga hadde ledelsen i en snau halvtime, da Trond Olsen fikk alt for mye tid og rom på kanten av 16-meteren til å sette inn utlikningen.

Super-innbytter Det var første gang på nesten fem år at lagene møttes i Tippeligaen, og sist lagene møttes på Ullevaal ble det 2-1 til hjemmelaget. Ti minutter før slutt var det akkurat det som stod på måltavla.

Innbytter Rasmus Lindkvist fikk en god mulighet fra kloss hold, og banket inn ledermålet. Backens første scoring etter overgangen fra Östersund.

TIDLIG LEDELSE: VIF-spillerne kunne juble etter seks minutter. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TIDLIG LEDELSE: VIF-spillerne kunne juble etter seks minutter. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Like før slutt fikk Vålerenga straffespark, og Kjartansson fikk æren av å score sitt andre mål for kvelden.

- Utrolig, helt utrolig.  Det føles veldig godt å få score her i dag. Jeg scoret ikke mot Molde, så da tenkte jeg at jeg måtte score her i dag, sier Kjartansson til C More.

- Må se scoringen på tv Og det første målet, har han tenkt til å se i reprise:

- Jeg tar ti slike løp i løpet av en kamp, hvor jeg ikke får ballen. Men det var en fantastisk cross, og jeg fikk ballen på min venstefot. Keeperen var i midten av mål, og ballen gikk i nette. Jeg må se scoringen på tv, fordi det skjedde så fort. Det var en fantastisk scoring, tror jeg, sier Kjartansson til Dagbladet.

Kjetil Rekdal skryter av Kjartansson etter kampen, og sier man burde følge med på den karen.

- Folk må bare følge med, han er en god spiss. Han har scora noen utrolige mål på trening, sier Kjetil Rekdal.

Richards ute Lynvingen Dean Richards scoret Bodø/Glimts eneste mål i serieåpningen. Han var dessverre for bortelaget ikke med i kveldens tropp, fordi hurtigtoget fra Jamaica sliter med en liten skade.

Selv om Bodø/Glimt savnet farten til Richards på den ene kanten, viste laget at ballen går hurtig på overganger. Papa Alioune Ndiaye fikk en god mulighet etter VIF-scoringen da han fosset framover i banen. Først mistet han kula, før han plukket den opp igjen og fikk testet Kongshavn i VIF-buret. Sistnevnte reddet imidlertid greit.

SUPERINNBYTTER: Rasmus Lindkvist scoret det viktige 2-1-målet til Vålerenga. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SUPERINNBYTTER: Rasmus Lindkvist scoret det viktige 2-1-målet til Vålerenga. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vålerenga hadde mye av ballen i første del av den første omgangen, men med unntak av scoringen var det ikke stort laget skapte foran målet til Bodø/Glimt.

Utlikning Kjetil Rekdal gjorde fire bytter fra seriepremieren, og debutant Ruben Kristiansen gikk rett inn på laget etter overgangen fra Tromsø.

Venstrebacken trodde nok han skulle bryne seg på superraske Richards, men slik gikk det ikke.

Bodø/Glimt kom mer med i kampen utover i omgangen, og fikk også sin utlikning åtte minutter før hvilen. Ndiaye fant Trond Olsen på kanten av 16-meteren, og angriperen tok seg enkelt forbi sin oppasser før han dunket ballen ned i venstre hjørne for Kongshavn.

Stolpetreff Etter hvilen gikk det lang tid mellom sjansene. Papa Alioune Ndiaye var svært nære en scoring da bortelaget kom på en overgang.

Midtbanespilleren sendte ballen i stolpen helt oppe ved krysset, og fortvilte etter den sjansen.

- Det er vi som prøver å lage en fotballkamp fra start til mål her, sier Rekdal til pressen etter kampen.

-Vi gir bortet helt latterlig mål , som gjør at Bodø/Glimt er mer i vater i andre omgang, sier Rekdal, som mener det var en fullt fortjent seier.

1-1: Trond Olsen stilner hjemmefansene tter 37 minutter. Foto: Thomas Rasmus Skaug
1-1: Trond Olsen stilner hjemmefansene tter 37 minutter. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Jan Halvor Halvorsen innrømmer at Vif-seieren var fortjent.

- Vi taper jo fortjent. Jeg er ikke fornøyd i dag, vi tørr litt for lite. Det er små marginer, men alt i alt så taper vi fortjent.