Rekdal om VIFs straffe: - Vi skal ikke gjøre sånn

Treneren tok Kjartansson til side etterpå.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga banket Strømgodset på et vis tribuneslitere ikke er vant med, enten de kommer fra Drammen eller Oslo.

Sjanse- og spillemessig var det ingen tvil om hvem som var best, og at det ble 3-0 til hjemmelaget, ga i det hele tatt et godt bilde av det som foregikk på Ullevaal Stadion i kveld.

Likevel: Den mest omtalte situasjonen i oppgjøret kom da Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson gikk i bakken inne i Godset-feltet i andre omgang. Dommer Tommy Skjerven blåste straffespark, til store protester fra bortelaget.

-  Jeg sa til dommeren at jeg håper han har rett, for jeg kjente ikke at det var kontakt. Jeg fikk ikke vondt, for å si det sånn, og det burde jeg fått. Så det var merkelig, sier Kwarasey til Dagbladet.

- Jeg har ikke sett TV-bildene etterpå, men jeg føler på kroppen min at det ikke er riktig å blåse straffe. Mulig det er filming, jeg vet ikke.

Rekdal: - Vil ta en prat TV-bildene, som ligger øverst i denne saken, har imidlertid Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sett. Han innrømmer glatt at laget ble tildelt et straffespark de ikke skulle hatt, og det vil han prate med toppscorer Kjartansson om.

- Jeg kommer til å ta en prat med ham. Jeg vil ikke straffe ham, men jeg vil ta en prat, presiserer Rekdal overfor Dagbladet.

- Men for en som har spilt fotball selv, er det lett å skjønne hvorfor han går i bakken. Han er sikker på at Adam Larsen Kwarasey vil skli inn i ham. Det der gjør alle, sier Rekdal.

- Og teller du opp de siste serierundene, så er vi fortsatt to straffespark i manko. Så jeg har ikke dårlig samvittighet for at han fikk en straffe i dag som han ikke skulle ha. Han skulle hatt en i Bodø, han skulle hatt en i Molde, han skulle hatt en til i Haugesund. Men vi skal ikke gjøre sånne ting.

Trenerne: - Ikke avgjørende Straffen ble omsatt til 2-0 på et tidspunkt Vålerenga sto med 6-1 i målsjanser.

- Jeg tror vi ville vunnet uansett, sier Rekdal, og Ronny Deila sier nøyaktig det samme:

- Det var ikke avgjørende. Vålerenga var mye bedre enn oss. Da var heller 1-0-målet (også signert Kjartansson, umarkert etter dødball) avgjørende. Der var vi veldig urutinerte, og det skal ikke skje, sier Godset-treneren.

Idet Dagbladet skal intervjue tippeligatoppscorer Vidar Örn Kjartansson, blir han tatt til side. Av sin egen trener. For en kort oppklaringsprat.

- Jeg ville bare fortelle ham hva jeg hadde sagt til dere om situasjonen, forklarer Kjetil Rekdal etterpå.

- Jeg er fair Men Kjartansson har et annet syn på den:

- Etter min mening er det straffespark, og etter dommerens mening også. Når en keeper og utespiller havner i duell sånn som her, blir det alltid en diskusjon. Men jeg er en fair spiller, sier spissen til Dagbladet.

- Og du vil ikke få noenting hvis du står på beina og venter på å bli lagt i bakken. Det har vi sett. Jeg nådde ballen før ham. Han skulle ta ballen, men han tok meg i stedet. Det er straffespark. Han sparket meg ikke så jeg pådro meg beinbrudd eller noe sånt, men det var en berøring, mener islendingen.

FINTET KWARASEY: Vidar Örn Kjartansson satte inn sitt sjette tippeligamål, på seks runder, på sikreste mulig vis. Foto: Bjørn Langsem
FINTET KWARASEY: Vidar Örn Kjartansson satte inn sitt sjette tippeligamål, på seks runder, på sikreste mulig vis. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Er det kjedelig at dette er det store samtaleemnet etter en kamp hvor du scorer to og er involvert i det tredje?

- Jeg synes det er dumt. Det var ikke 2-0-målet som avgjorde kampen. Folk kan prate hvis de vil det. Men ja, det gjør meg litt trist. De vil nok glemme det i morgen, men det er litt irriterende her og nå, sier Kjartansson.

Så kommer Kjetil Rekdal og beordrer ham med seg bort fra pressesonen.

- Vidar! Kom og spis nå.

ALVORSPRAT:  Her tar Rekdal sin islandske spiss til side, for en liten straffeprat. Foto: Bjørn Langsem
ALVORSPRAT: Her tar Rekdal sin islandske spiss til side, for en liten straffeprat. Foto: Bjørn Langsem Vis mer