Rekdal ønsker seg Ekstra-Klanen

Klanen runger ofte over hele stadion når Vålerenga spiller. I kveld ønsker VIF-trener Rekdal at «hele» Oslo skal møte opp som en Ekstra-Klanen for å skape Champions Leauge-feber mot Brugge.

-  I kveld er det Norge mot Belgia på Ullevål, og jeg håper hele Oslo møter opp for å støtte Vålerenga, sier VIF-trener Kjetil Rekdal. Han legger til:

-  Vi trenger kok på tribunen, ja vi trenger en Ekstra-Klanen.

Treningsøkta på Valle i går var over. Rekdal spiste taco-lunsj uten sterkt krydder. Det siste ønsker VIF-treneren spillerne skal ha i kroppen mot Club Brugge.

-  Det blir garantert tungt, tøft og en jamn kamp.

-  Brugge kommer ikke til å rundspille oss, og vi kommer ikke til å rundspille dem. Det er marginen som vil avgjøre, og den vil vi ha på vår side, men for å få marginen på vår side, må alle spillerne gi mer enn litt ekstra flere ganger i løpet av kampen. Det er ikke tvil om at vi er fersk som toppklubb, og uansett resultat, så får vi lærdom av slike kamper.

Penger

-  Det er jo en del penger som står på spill også, tenker du på det?

-  Nei, egentlig ikke. Klarer vi å vinne mot Brugge, best av to kamper, så blir det en stor bonus for klubben. Da kan vi vinne noe økonomisk. Jeg går ikke rundt og tenker på pengene. Jeg konsentrerer meg om at laget skal vinne, og at vi aller helst i kveld skal holde nullen på hjemmebane. Dette er en annen type fotballkamp enn vanlig, fordi det er best av to, sier Rekdal, som sier at laget stort sett er klart inne i hans hode, men at det er et par plasser pluss minus som er åpne.

 FLO-GULL:  Tore André Flos fotballbein var gull verdt mot finske Haka. I kveld er det på\'n igjen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
FLO-GULL: Tore André Flos fotballbein var gull verdt mot finske Haka. I kveld er det på\'n igjen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer

Som RBK

-  Forandrer du på forberedelsene ved å dra spillerne på hotell eller noe annet?

-  Nei, vi kjører samme opplegg som vanlig. Vel, det vil si vi skal se en omgang med video fra den siste kampen til Brugge. Jeg føler at vi har en viss oversikt over hvordan Brugge spiller. De er gode med ballen, og i siste kamp spilte de 4-3-3. På en måte spiller de litt likt det Rosenborg gjorde på sitt beste. Vi er nødt til å spille fysisk tøft og henge på dem som klegger overalt på banen. Vi må ikke gi dem rom til å spille ball.

-  Apropos RBK, noen kommentar til det som har skjedd i den klubben, blant annet skal de også ut i Champions League-kvalik i morgen?

-  Nei, jeg vil ikke si noe om det som har skjedd, men jeg håper at begge klubbene tar seg videre. Det er bra for norsk fotball med tanke på FIFA-ranking og seinere seeding.

Rekdal kjørte ingen ekstra straffesparktrening i går, sjøl om Steffen Iversen ikke klarte å sette det siste mot Tromsø.

-  Ingen grunn til å ha særlig fokus på det, da blir det fort et problem, og det er det ikke.SPORT PÅ TV

Mesterligaen, kvalik.

Vålerenga- Club BruggeI kveld TV 3 kl. 21.00

GULL I BÅNN: Disse føttene tilhører Tore André Flo. Fargen på skotøyet er i alle fall ambisiøs nok.