Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal orker ikke vente lenger

Lover VIF-seier mot Lyn etter 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg Vålerenga - Lyn direkte på Dagbladet.no kl. 19!

Nå gidder ikke Kjetil Rekdal å vente lenger. I dag, for første gang siden 1981, skal Vålerenga knuse Lyns suverene seiersstatistikk. I alle fall gjøre et forsøk - igjen.

Ikke på et kvart århundre har Vålerenga sendt Lyn hjem med halen mellom beina etter et lokaloppgjør på Ullevaal. I kveld braker byrivalene sammen igjen - Vålerenga tre plasser høyere på tabellen, men Lyn med skyhøy selvtillit.

-  Statistikken gir oss ekstra sjøltillit og kanskje et forsprang. Men vi skal ikke tro at ting går av seg sjøl, sier Lyn-trener Henning Berg.

Det kan Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skrive under på. Vålerenga skal gi Lyn innbitt kamp til døra.

-  Statistikk er til for å ødelegges. Vålerenga har allerede brutt mange barrierer denne sesongen. Lyn har scora på sine sjanser - det har ikke vi. Lyn har hatt stang-inn - vi har hatt stang-ut. Til slutt blir det vår tur, sier Rekdal.

Bygger seg opp

Gårsdagens Lyn-trening på Kringsjå i Oslo gikk stort sett ut på litt triksing, småjogging, skuddtrening og fininnstilling av overganger. Berg lover et Lyn-lag det freser av i dagens lokaloppgjør.

LEI AV Å TAPE MOT LYN: Gjør Kjetil Rekdal og Vålerenga en ende på derbyspøkelset mot Lyn i kveld? Det tror i hvert fall VIF-treneren. Foto:SCANPIX
LEI AV Å TAPE MOT LYN: Gjør Kjetil Rekdal og Vålerenga en ende på derbyspøkelset mot Lyn i kveld? Det tror i hvert fall VIF-treneren. Foto:SCANPIX Vis mer

-  Det kommer til å bli et tett oppgjør, som vil bety mye for fansen og Lyn. Derfor må vi spille opp mot vårt aller beste, med høyt tempo og solid forsvar, sier Berg.

-  Men forsvarsspillerne Tommy Berntsen, Steven Lustü og Lars Kristian Eriksen var ikke med på treningen?

-  De er litt småskadet, men er tilbake mot Vålerenga, sier Berg.

På Valle Hovin var heller ikke intensiteten på høyde med ambisjonene, men Rekdal lover at ingen i blått skal gå gråtende hjem fra landslagsarenaen.

-  Vi skal skape sjanser - og forhåpentligvis score, sier Rekdal.

Dahlin har tillit

Det skal han heller ikke se bort i fra at Vålerenga kommer til å gjøre. Mye tyder på at 19-årige Johann Dahlin starter i mål for Lyn, til tross for store tabber de siste to kampene. Forrige torsdag, i UEFA-cupoppgjøret mot Flora Tallin, kolliderte han med høyreback Rasmus Daugaard i feltet.

Ballen spratt i bakken og rett i beina på en Flora Tallin-spiller som skjøt ballen i mål. I cupkampen på Åråsen mot Lillestrøm sist onsdag, greide han ikke å redde et lompeskudd fra Arild Sundgot. Men svensken har ikke mista selvtilliten.

image: Rekdal orker ikke vente lenger

-  Jeg var ett steg foran mentalt. Da ballen kom, hadde jeg allerede begynt å tenke på hvem jeg skulle kaste den ut til. Dette skal ikke skje igjen, sier Dahlin.

<B>HAR OVERTAKET:</B> Henning Berg innrømmer at Lyns utrolige statistikk mot Vålerenga gir dem ekstra selvtillit.