Rekdal på vent — seier med Kent

Kjetil Rekdal var tvunget på tribunen og holdt fortsatt «radiotaushet» overfor media. Da tok Kent Bergersen Aafk til sin første seier på én måned.

SKYGGE-SJEF: Aalesund hadde ikke vunnet siden 15. april og Kent Bergersen ledet laget i den viktige kampen mot Strømsgodset. Kjetil Rekdal så kampen fra tribuna. Det var situasjonen hvor Svein-Erik Edvartsen valgte å bortvise Rekdal under Molde - Aalesund helga før som automatisk ga Rekdal karantene.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SKYGGE-SJEF: Aalesund hadde ikke vunnet siden 15. april og Kent Bergersen ledet laget i den viktige kampen mot Strømsgodset. Kjetil Rekdal så kampen fra tribuna. Det var situasjonen hvor Svein-Erik Edvartsen valgte å bortvise Rekdal under Molde - Aalesund helga før som automatisk ga Rekdal karantene. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesunds absolutte sjef, Kjetil Rekdal, har hatt en turbulent uke. Godslig mobbet av TV2, sendt på tribunen av Svein-Erik Edvartsen og til slutt toppet han sirkuset med en selvpålagt mediepause. Straffen for å falle i unåde hos Edvartsen ble å se Aafk vinne fra tribuneplass.

Vikaren Kent Bergersen tok Rekdals plass og ansvar langs sidelinja. Da Aalesund i går gikk til pause med 2-1-ledelse, var Bergersen redd historien skulle gjenta seg:

Aalesund har ofte hatt trøbbel med å punktere kamper de leder.

Derfor måtte Bergersen vekke fanden i laget.

- I pausen ba jeg spillerne gå i kjelleren og hente krefter vi normalt ikke besitter for å sikre oss tre poeng. Flere spillere viste at det var mulig i dag, sa Bergersen etter kampen.
Aalesund har ofte falt sammen som lag i kamper der motstanderen har scoret det første målet tidlig. I går puttet Adama Diomande etter 32 minutter og sendte Godset i ledelse. Da gikk det kaldt ned gjennom ryggtavla hos Bergersen.

- Akkurat da var jeg veldig spent på hvordan vi ville håndtere baklengsmålet, sier han.

Lydig Men Michael Barrantes reduserte og gårsdagens Aafk-helt, Lars Fuhre, sørget for seier. Sistnevnte var blant dem Bergersen mente fulgte best opp budskapet han kom med i pausa.

- Lars Fuhre jobbet så mye han orket. Han gjorde jobben sin, sier Bergersen og legger til at han mener Strømsgodset bare hadde to målsjanser totalt i går.
Da Lars Fuhre scoret sitt andre mål og tok Aalesund opp til 3-1, var Bergersen en trygg og lettet vikar. -3-1-målet gjorde det behagelig for oss, sier han.

- Bør ikke være glade Ronny Deila har til nå i år ledet et lag som ikke har tapt en seriekamp. I går var han skuffet over at spillerne ikke møtte kampen med rett innstilling, energi og selvsikkerhet.

- Vi gikk på banen med null energi og full av usikkerhet. I bunn må det ligge innstilling og innsats, det må på plass før vi kan snakke om spillet. Jeg skjønte tidlig i kampen hvordan dette kom til å gå, sier Ronny Deila til Dagbladet.
Han brydde seg ikke det spor om at hans to lånespillere, Mohamed Abu og Raak Nuhu, gledet seg over at eierklubben Manchester City ble ligamester i England.

- Jeg håper de ikke var mer opptatt av City-seier enn eget spill. Ut i fra sine egne prestasjoner i dag, bør de overhodet ikke være glad, sa Deila med en krass snert.

STILLESTE GUTT I PRESSEROMMET: Kent Bergersen har en helt annen måte å tolke Aalesunds kamper enn den suspenderte sjefen Kjetil Rekdal. Men heller ikke Bergersen går ut i gledesutbrudd for en arbeidsseier i ligaen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STILLESTE GUTT I PRESSEROMMET: Kent Bergersen har en helt annen måte å tolke Aalesunds kamper enn den suspenderte sjefen Kjetil Rekdal. Men heller ikke Bergersen går ut i gledesutbrudd for en arbeidsseier i ligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer