Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal prater om gull

Fire serierunder spilt - og nå snakker Kjetil Rekdal om seriegull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): -  Jeg sa det i pausen, da vi ledet. Det er sånne 2. omganger som dette, som til slutt kommer til å avgjøre hvem som vinner seriegullet i år, sier Rekdal etter seieren på Alfheim.

Vålerenga scoret seiersmålet etter bare seks minutter. Etterpå handlet det meste om å trygge seieren.

-  Det dreide seg om å berge de tre poengene vi hadde i lomma. Det ble en knokkelkamp de luxe, sier Rekdal.

Bedre lag

Han konstaterer at VIF er «foran skjema», som han sier:

-  Vi ligger «rundt seriegull» med to poeng i snitt i hver kamp, og nå ligger vi over det. Da jeg så terminlista, sa jeg at hvis vi har sju eller åtte poeng etter fire kamper, så er det bra. Nå har vi ni av tolv mulige.

Litt seinere tolker vi Rekdal dit hen at han kanskje ikke synes det er så veldig smart å snakke høyt frampå om seriegull etter bare fire kamper.

Men at den ambisiøse Rekdal og spillergruppa hans har et seriemesterskap i tankene, og at seier i en vanskelig bortekamp i Tromsø blir vurdert som et viktig skritt på veien mot dette målet, det er det liten tvil om.

 TOPPSCORER: Vålerenga har scoret sju mål, Morten Berre (t.v.) scoret sitt femte i går. Her jubler han sammen med Amund Skiri og Tom Henning Hovi (t.h.). Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Vålerenga har scoret sju mål, Morten Berre (t.v.) scoret sitt femte i går. Her jubler han sammen med Amund Skiri og Tom Henning Hovi (t.h.). Foto: Scanpix Vis mer

Berre igjen

Og Rekdal har trolig også gode grunner for sin optimisme: For - blant dem av oss som så Oslo-klubben bli utspilt og ydmyket i Tromsø på samme tid i fjor - var konklusjonen i går kveld enkel:

Årets utgave av Vålerenga framsto som bedre enn fjorårets. Og da ble det sølv.

Morten Berre sto på femmeteren da TIL-keeper Bo Andersen ga retur på en Ivers-heading. Berre var på pletten og satte kula i det tomme buret.

Hans femte mål, Vålerenga har sju totalt.Berre er uten VIF-kontrakt etter årets sesong. Men han er i samtaler om en ny.

Hele Norges coronakart